Foto: Storhamar

Strålte om kapp mot Sola

Tekst: Storhamar Håndball Elite Foto: Vegard Strøm

5. januar 2022

(Sola – Storhamar 26-30): Jeanett Kristiansen (29) og Maja Jakobsen (31) viste lederegenskaper da Storhamar tok to uhyre viktige poeng mot Sola.

– Jeg er veldig fornøyd med to poeng. Vi hadde to perioder i kampen som var veldig gode. Vi kom under 2-6, men ble ikke stressa og samlet oss. Og vi hadde 10 gode minutter fra starten av andreomgang. Det var som vi snakka om på forhånd, her glemmer vi stilkarakterer. Vi dro hit for å ta to poeng, og det klarte vi. Til tider var det veldig bra. Og til tider var det mye rot, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Maja Jakobsen ble kåret til banens beste – og Jeanett Kristiansen ble toppscorer med seks fulltreffere i sin aller første seriekamp for Storhamar.

– Det er mange som skal ha honnør i dag. Maja og Jeanett tar bra ansvar. Dette var bare en forsmak på hva vi har i vente av Jeanett. Guro og Betina gjorde en god jobb i midten i uvante roller, som de løste bra. Sofie plaga vettet av de fleste på trening i hele desember og sto en bra kamp. Sara var frisk. Det var gøy å se henne både i forsvar og angrep, hun er fremdeles litt sår i leggene etter operasjonen hun hadde, sier Gabrielsen.

Maja Jakobsen synes matchen ble rotete, men er svært glad for to poeng.

– Det var egentlig slik jeg tenkte kampen kunne bli. Det er lenge siden forrige kamp, og verken Moa eller Anniken var med. Vi brukte litt tid på å komme i gang. Jeg synes vi hadde kontroll, men vi slapp dem litt til på slutten der. Vi har litt å jobbe med når det gjelder det kollektive. Men det skal vi få orden på. Jeg føler vi er i rute, sier Maja Jakobsen.

Storhamar fikk det ikke helt til å stemme i åpningsminuttene, og Sola ledet 6-2 etter seks minutter. Storhamar fikk sving på sakene og snudde kampen. Etter 17 minutter var Storhamar oppe i ledelse 10-7. Maja Jakobsen og Jeanett Kristiansen var begge sterkt delaktige i opphentingen. I tillegg hadde Sofie Ege Grønlund noen viktige redninger.

Jeanett Kristiansen kom inn etter 13 minutter og brukte ikke lang tid på å banke inn tre scoringer i sin Storhamar-debut.

Siste halvdel av førsteomgang ble det en del bomskudd i begge leire. Storhamar gikk til pause med 16-13 ledelse etter å ha vunnet de siste 20 minuttene 14-6.

Vi hadde vel ni eller ti tekniske feil i den perioden de tok oss igjen. Jeg husker i fjor da jeg sto her, da var det 12-16 til pause, så vi skal prøve å gjenskape det, sa Sola-trener Steffen Stegavik til TV2 ved pause.

Han siktet til NM-kvartfinalen forrige sesong der Storhamar ledet med samme sifre ved pause. Sola slo kraftig tilbake i andreomgang, vant 33-28 og sendte Storhamar ut av NM.

Det gjorde de ikke denne onsdagskvelden. Storhamar brukte nemlig ikke mange minuttene på å riste av seg hjemmelaget etter pause. Åtte minutter ut i omgangen ledet Storhamar 23-15. Sola nærmet seg mot slutten etter mye rot hos Storhamar, som dro i land en viktig borteseier.

Camilla Herrem fikk for øvrig rødt kort 10 minutter ut i andreomgang etter en takling på Emilie Hovden.

– Jeg hadde fokus på ballen. Det ble en kollisjon. Det er bare å beklage. Det er helt klart rødt kort. Så den tar jeg, kommenterte Camilla Herrem til TV2 etter kampen.

Vipers slo Larvik 32-20 og leder Rema 1000-ligaen tre poeng foran Storhamar, som med onsdagens seier er to poeng foran Sola. Molde som ligger på fjerdeplass tapte 24-30 borte mot Tertnes. Dermed økte Storhamar forspranget ned til moldenserne.

KAMPFAKTA:
Sola – Storhamar 26-30 (13-16)
Storhamars lag:
Sofie Ege Grønlund, Stine Lidén – Lone Sandvik, Mathea Enger, Jeanett Kristiansen 6, Guro Nestaker 3, Maja Jakobsen 5, Sara Rønningen 3, Kristin Venn 5, Emilie Hovden 4, Betina Riegelhuth 1, Andrea L. Gabrielsen, Ane Cecilie Høgseth 1, Elinore Johansson.
Utvisninger:
Åsenhallen: 50 tilskuere (pga koronarestriksjoner)