Strålende prestasjon i Tyskland – Norsk Topphåndball

Strålende prestasjon i Tyskland

Håndballjentan våre gjorde alle tips til skamme og slo den tyske hjemmefavoritten med tre mål søndag. Det renommerte Thüringer-laget var skyhøye favoritter også hos spillselskapene, men det brydde ikke Tor Odvars lovende spillere seg noe om.

HC Thüringer – Molde Elite 32-35

– De som hadde satset på borteseier kunne innkassere en bra gevinst, bekreftet også treneren etter kampen, tydelig fornøyd med jentenes prestasjon.

– Jeg er veldig stolt av gjengen. De to kampene og seirene vi fikk mot Hypo Niederösterreich i Europa-debuten fjor kan egentlig ikke sammenliknes med dette, for da var motstanden svak. Dette var derfor den første ordentlige testen for laget, og den ble løst på beste måte.

Håndballjentan imponerte i første kamp mot Thüringer og jublet med all god grunn etter at seieren var i boks. Foto: Molde Elite

Tok føringen fra start
Spillerne hans satte seg i førersetet umiddelbart, var oppe i firemålsledelse flere ganger utover i første omgang og gikk til pause med 19-16-forsprang. Andre omgang artet seg på samme måte, og på det meste var ledelsen oppe i sju mål. Men hjemmelaget fikk pyntet på resultatet med kampens tre siste scoringer.

– Vi skulle naturligvis gjerne ha holdt på sjumålsledelsen, men det viktigste var å vinne. Dette var veldig bra.

Mona (t.v.) og Thale var nok en gang i scoringshumør, og signerte til sammen 21 mål mot Thüringer. Foto: Jon Forberg

Skarpskytterne
Mona og Thale var nok en gang skarpskytterne på laget, og brukte ikke mange sekundene på å skyte seg inn mot den tidligere Molde-målvakta Petra Blazek, som startet kampen for Thüringer. Mona scoret fem mål i løpet av første omgang og hadde mange målgivende pasninger i tillegg. Hun endte på tolv mål totalt – hvorav tre på sjumeterkast. Thale noterte seg for ni spillemål, seks i første og tre i andre omgang.

– Jeg var egentlig ikke så overrasket over at vi skulle gjøre det så bra mot dette laget. Vi var godt forberedt på hva som ventet, og det var kjempeartig å få det til – rett og slett en god opplevelse for oss, sa Mona – nettopp startet på en fire timers busstur til Berlin, der laget overnatter til mandag. Spillerne er hjemme i Molde mandag ettermiddag.

Først Storhamar, så returkamp
Returkampen spilles i Molde Arena kommende lørdag, med kampstart klokka 15. Dersom jentan holder unna der, venter det franske laget Chambray Touraine som motstander i tredje kvalifiseringsrunde. Før returkampen mot Thüringer er det imidlertid bortekamp mot Storhamar i eliteserien onsdag – kampstart 20.30.

Vilde ble skadet under trening og måtte se seriekampen mot Romerike fra tribuneplass onsdag. Den medisinske undersøkelsen deretter bekreftet dessverre korsbånsskade i høyre kne. Foto: Jon Forberg

Kneskade setter Vilde utenfor ei stund
En jubeldag for Molde Elite og laget i Tyskland, men et skår i gleden for alle er at Vilde Vike Nerås nå er bekreftet ferdig med sesongen som spiller. Hun pådro seg en skade i høyre kne under ei treningsøkt i begynnelsen av uka, sto over onsdagens seriekamp mot Romerike Ravens og fikk deretter bekreftet korsbåndskade. Hun må nå gjennomgå en operasjon og så trene seg opp igjen.

– Jeg er fast bestemt på å komme tilbake på håndballbanen så snart jeg blir klarert for spill. Nå skal jeg heie på alle de gode håndballjentan vi har på laget, uttaler Vilde selv i pressemeldingen som ble sendt ut søndag ettermiddag.

Kampfakta:
Thüringer HC – Molde Elite 32-35 (16-19). Salza-Halle, Bad Langensalza, Tyskland.
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Kimberley Ewanovich Bleivik – Mia Kristine Strand, Sofie Rakvåg Roald, Mona Obaidli 12(3), Julie Lygren 4, Thale R. Deila 9, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 4(1), Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten 1, Anastasija Marcenic 2.Toppscorer Thüringer: Asli Iskit 8.Utvisninger: Thüringer 6 x 2 min. + diskvalifikasjon (rødt kort), Molde Elite 5 x 2 min.Dommere: Alain Rauchs/Philippe Linster, Luxembourg.