Viking vant den første av to «matchballer» – Norsk Topphåndball

Viking vant den første av to «matchballer»

Det var et Follolag som har prestert bra de siste kampene og det var et Vikinglag som måtte unnvære forsvarsminister Trym Hamre Johannessen (3 røde kort). Men med hjerte utenpå drakta, innsats ingen kan matche og unge spillere som melder seg på og tar ansvar så kunne selv ikke et formsterkt Follo lag matche oss.

Oppildnet av nesten 600 entusiastiske tilskuere så gikk gutta til verks slik en skal i en kamp som betyr alt.
Det ble trøkket til alle dueller, det var ingen høye skulder, bare en enorm lyst og vilje til å vinne. Men vi møtte et godt Follo lag som ikke var kommet til Stavanger uten ambisjoner om poeng. Det ble en jevn førsteomgang og lagene fulgte hverandre i målprotokollen fram til pause. Vi lot oss imponere av de to 04 modellene, vår egen Jesper Røisland og Follos Patrick Helland Andersen som begge viste at de har kvaliteter som vi vil se mer av på håndballbanen.

Trygve med ny god kamp og ble kåret til banens beste i sterk konkurranse av mange gode vikingspillere.
Foto Trine Nessler Wichmann

Men det vi likte best var moralen, det var innsatsen og det var at samtlige 16 spillere meldte seg på og gjorde den jobben de var satt til nå de var på banen. Vi lot oss imponere over hvordan Scott og laget taklet det at Trym måtte se kampen fra tribunen, spesielt med tanke på at Tore og Eirik som har fylt den rollen tidligere også er ute med skader.

Trondur med 7 mål og vår toppscorer også i dag.

Vi starter 2. omgangen bra og vi kommer foran med 4 mål, 19-15. Kunne vi sage greina allerede nå? Follo straffet en svak periode nødeløst og plutselig var vi like langt og kampen var igjen åpen. Men Scott hadde mottrekk til 7 mot 6. 5 1 forsvaret gjorde at Follo mistet flyten og vi drar fra igjen i målprotokollen og kommer oss 3 og 4 mål foran. Selv om kampen har nerve og ikke er skikkelig avgjort før i sluttminuttene så var dette kvelden for Viking gutta som gikk i en enhver duell som om det skulle være den siste i karrieren, de tok sjansene og lot seg oppildne av et entusiastisk håndballpublikum som koste seg like mye som spillerne.

Takk for sist Andreas. Jonas Løge ble avkledd av Follos målvakt i første kamp. I kveld viser unggutten imponerende mental styrke og putter 4 av 4 mot en sjanseløs Follomålvakt. Foto Svein Erik Fylkesnes

Nå blir det kampfri søndag og vi kan allerede nå se fram til kvalik onsdag mot Haslum eller Kristiansand. Vi har nådd sesongens mål, nå gjenstår bonusen. Vi vet at vi vil store underdog i kvaliken, men nå er det bare å glede seg. Sett av søndag 15. mai. La oss fylle hallen igjen og gi Rema 1000 ligalaget en real fight.

15 mai er vi klare til ny fest. Da blir det kvalik mot enten Haslum eller Kristiansand.