Stortap i Frankrike. – Norsk Topphåndball

Stortap i Frankrike.

Det ble en vanskelig start på kampen for Vipers-jentene. Samtidig som Metz var kliniske og traff på alle sine muligheter gjorde Vipers-jentene enkle feil og bommet på skuddene sine. Det gikk nesten åtte minutter før Vipers fikk sitt første mål. Før Silje Waade satt Vipers’ sin første ball i nettet ledet hjemmelaget 4-0.

Mange forventet at kampen i Metz Arena skulle bli et fysisk basketak, men de russiske dommerne ville det annerledes. For å få bukt med det fysiske spillet delte de ut ikke færre enn seks to minutters utvisninger i den første omgangen. I tillegg til de tre utvisningene til hvert lag ble det vist tre gule kort, ett til Metz og to til Vipers.

Utover i omgangen kom bortelaget mer med i kampen. De skuddene som i begynnelsen av omgangen gikk utenfor begynte å gå i nettet bak Ivana Kapitanovic i Metz sitt mål. Ragnhild Valle Dahl kom inn og satt to baller i nettet, og det samme gjorde Evje-jenta Tonje Refsnes.

På pressekonferansen etter kampen sa Ole Gustav Gjekstad følgende:

Forsvarsmessig gjorde vi en mye bedre kamp enn hjemme i Kristiansand, men uheldigvis var vi fryktelig dårlige i angrep. Jeg er naturligvis veldig skuffa, men jeg syns vi fortjente å tape. Metz gjorde en mye bedre kamp enn det vi gjorde.

Samtidig som Vipers begynte å sette mulighetene sine tok Silje Waade tak i forsvaret. Waade, som har vært ute med en liten kneskade de siste kampene, fikk taket på Metz sine bakspillere, og tvang de franske spillerne til å skyte fra dårligere posisjoner enn tidligere i kampen.

Det store problemområdet for Vipers i den første omgangen var kantspillerne til Metz. Jurswailly Luciano og Manon Houette sto for åtte av de tolv målene hjemmelaget satt i nettet bak Andrea Austmo Pedersen i den første omgangen.

Da pausesignalet gikk i Frankrike, sto det 12-10 på tavla. Selv om Vipers lå under med fire mål ved et par anledninger klarte jentene å kjempe seg tilbake i kampen. Den andre omgangen begynte der den første slapp. Vipers-jentene var desidert best de første minuttene.

Tre kjappe scoringer av Silje Waade, Vilde Jonassen og Heidi Løke gjorde at Vipers-jentene hadde snudd kampen. På stillingen 12-13 så det ut som om Vipers-jentene skulle ta kampen i egne hender og dra fra de franske mesterne.

Det ble en tøff kveld for Emilie Hegh Arntzen og de andre Vipers-jentene i Nord-Frankrike.

Akkurat på dette tidspunktet fant Metz tilbake til kantspillerne sine. De to tidligere nevnte spillerne satt inn hver sitt mål med kun sekunders mellomrom. Da gikk lufta litt ut av bortelaget. Fra balanse i regnskapet på 13-13 til ny firemålsledelse for Metz gikk det drøye ti minutter.

Etter dette kom aldri Vipers tilbake i kampen. Ivana Kapitanovic, sammen med forsvaret sitt, stengte igjen buret. 14 redninger endte den kroatiske målvakten opp med. I tillegg til Kapitanovic sitt storspill klarte Metz sine bakspillere å finne ut av Vipers sitt forsvarsspill. Både Helene Sajka, Orlane Kanor og Grace Zaadi begynte å komme til sjanser.

Samtidig som bakspillerne kom til sjanser begynte strekspiller Astride N’Gouan å fange alle innspill. Da ble det utrolig vanskelig for Vipers-jentene å henge med på tempoet til de franske jentene. Til slutt ble det en altfor tøff oppgave i Metz, og Vipers-jentene måtte reise hjem til Norge med et forsmedelig 26-17 tap i bagasjen.