Christoffer Rambo

Nordmenn med storslegga i Tyskland!

Av: Nikki Schei

Som i omtrent alle sporter i alle land er det opphold i både serier og sluttspill. I Tyskland pågår for fullt diskusjon rundt opp- og nedrykk, sluttspill, trusler om rettsaker osv. Slik det ser ut i dag ser det mørkt ut for mer seriespill denne sesongen.

Hvis vi nå bare skal holde oss til det sportslige er det særlig to nordmenn som i løpet av sesongen har vist seg frem med storslegga i LIQUI MOLY HBL og er på topp-20 av de mest scorende.

Litt overraskende for mange er bakspiller Christoffer Rambo i Minden mest scorende nordmann i Tyskland. På 12.plass med sine 125 scoringer på 25 kamper gir det et snitt på 5 mål per kamp. Han har skutt 240 ganger ifølge statistikken, noe som gir en scoringsprosent på 52,08 %. Av disse 125 målene er åtte straffekast.

Gøran Søgard Johannessen, SG Flensburg-Handewitt, tar en hedrende 20. plass med sine 110 scoringer, uten et eneste 7 meters kast. 199 ganger har han prøvd seg med skudd og 55,28 % har dermed resultert i mål.

Andre ting man kan lese ut av statistikken er at det er vingene som scorer mest. Lemgos Bjarki Már Elisson fra Island og Danmarks Hans Lindberg, Füchse Berlin, er de eneste to med over 200 scoringer, med sine respektive 215 og 202 mål. Mestscorende norske ving er Kristian Bjørnsen, HSG Wetzlar, med sine 97 scoringer.