Rambo er tilbake på landslaget. Foto: NHF

Storskytteren tilbake på laget

Tekst: Maren Grini og Kirsten Birkeland/NHF Foto:NHF
6. november 2021

Christoffer Rambo hadde 93 landskamper, så ble det fem års landslagspause.

Vi må helt tilbake til januar 2009 for å finne debuten til Christoffer Rambo på Håndballgutta. Og frem til 2015 var han med på det meste – så ble det stopp på landslaget, men full fart med klubblaget i Tyskland. Helt til han ble innkalt da rekruttlandslaget skulle spille EM-kvalifiseringer i januar. Da stilte den hardtskytende høyrebacken opp for Norge igjen.

Han var bare 19 år da han ble tatt ut til sitt første mesterskap, og året etter gikk turen først til spansk håndball, deretter en liten tur innom Elverum før han fant sin plass i Minden der han spilte i åtte år.

Med Magnus Abelvik Rød ute med skade, utgjør Christoffer trioen på høyre bakspillerposisjon sammen med Harald Reinkind og Kent Robin Tønnesen.

– Det er kjempeartig å være tilbake på landslaget og møte gamle kjente. Samtidig er det litt uvant å være i «sirkuset» igjen med pressetreff og stor interesse rundt laget. Det er ikke hverdagskost i klubbhåndballen, forteller han.

I torsdagens kamp mot Danmark kom han ikke på banen, noe som var bestemt på forhånd.

– Men jeg er klar til å gjøre en god figur, og gleder meg til kampene mot Nederland og Frankrike. Det er stort å representere Norge, synes han.

At klubbvalget falt på Runar Sandefjord var ingen tilfeldighet. Både han og samboeren er fra hvalfangerbyen, og da ble det helt naturlig å ta familien med hjem. Og sesongstarten har gått bra med en foreløpig andreplass på tabellen. Ikke overraskende er det nettopp Christoffer som troner øverst på toppscorertabellen også.

– Vi har hatt en bra start. Det går litt opp og ned, men målet vårt er ikke å være i toppen riktig ennå. Elverum har fått et lite forsprang, og vi har fortsatt noen tøffe kamper i vente, avslutter han.

Men først er det Håndballgutta som gjelder. Kampen lørdag kl. 16.45 mot Nederland og søndag samme tid mot regjerende olympiske mester Frankrike ser du på TV 2/Play.

Les mer om Gjensidige Cup