Foto: TIF Viking

Storseier til TIF Viking i Moss

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

HK Herulf Moss – TIF Viking 21-31 (11-14)

HK Herulf Moss åpnet med en straffescoring, en straffe som kom etter en flott redning fra TIF Vikings målvakt Pål Kalvenes. Neste straffe gikk imidlertid Pål Kalvenes sin vei og det stod fremdeles 1-0 etter fire minutter og to straffer til hjemmelaget. Men med to raske spillemål på kort tid økte Herulf til 3-0 etter i overkant av fem minutters spill. Først etter drøye seks minutter fikk gjestene sin første scoring.

Harde tak i TIF Viking forsvaret og bortelagets Karsten Enoksen fikk sin andre to-minutter før det var gått ti minutter av kampen. Dermed ny straffe til Herulf, som økte til 5-3. Men TIF Viking «reiste seg» og ved halvspilt omgang stod det 7-7. Nå var gjestene i siget og la på til 7-9 og Herulf la time-out kortet etter knappe 18 ½ minutters spill. Et hardt arbeidende TIF Viking forsvar presset Herulf til passivt gang på gang, men hjemmelaget kom på skuddhold, ble tatt og fikk straffe. Og med en kontring like etter reduserte de til 9-10 knappe ti minutter før pause. TIF Viking spilte et offensivt forsvar og Herulf fant ikke helt ut av det i angrep så da kom en strafferedning av Herulfs målvakt Haris Halilovic godt med.  Tre minutter før pause utlignet hjemmelaget til 10-10 og gjestene la time-out kortet. Før de (TIF Viking) brukte kort tid på å gå opp til 11-14. Et resultat som stod seg til pause.

Andre omgang fortsatte der den første sluttet, med ett TIF Viking som hadde full kontroll på kampen. De sluttet ikke å løpe av den grunn og knappe minuttet før full tid kontret de inn 20-31. Oppgjøret endte med 21-31 seier til TIF Viking.