Sola med storseier, og et godt utgangspunkt før returkampen! – Norsk Topphåndball

Sola med storseier, og et godt utgangspunkt før returkampen!

Oppgjøret på hjemmebane endte med solid hjemmeseier, og Sola-laget skaffet seg med det ett godt utgangspunkt før returoppgjøret i Astrakan søndag om en uke. Med seier sammenlagt etter to kamper vil klubben være klare for ett historisk gruppespill i EHF European League.

Det ble en jevn start på søndagens kamp. Hjemmelaget fikk kampens første scoring, men etter snaue ti minutter hadde det russiske laget utliknet til 4 – 4. Sola skrudde dermed ett par knepp opp, og leverte solid jobbing både i forsvar og i angrep, og skaffet seg en luke. Når lagene gikk til pause sto det 18 – 11 til laget i gult.

I andre omgang fortsatte Sola sitt dominante spill, og det gikk over 3 minutter før Astrakhan klarte å sette ballen i mål. Hjemmelaget hadde hatt flere, og ledet 23 – 11. Det russiske laget fikk ikke til eget spill, og hjemmelaget dominerte kampen fullstendig.

På slutten av kampen falt intensiteten litt, men Sola klarte allikevel å beholde overtaket i kampen og vant til slutt overbevisende 36 – 25. Vår beste spiller ble kåret til Tonje Haug Lerstad.