Storseier over Algerie i kveld – Norsk Topphåndball
Alexander Blonz ble Norges toppscorer med syv mål i kampen mot Algerie. Foto: IHF / Elverum

Storseier over Algerie i kveld

I kveldens kamp mot Algerie holdt Norge høyt tempo hele kampen, og vinner overlegent over Algerie.

Håndballgutta må allikevel gjøre jobben selv mot Island i tillegg til å håpe på at Frankrike tar poeng mot Portugal. Et siste scenario som sender Norge til kvartfinalen er at Portugal slår Frankrike med minst syv mål.

Norges startoppstilling hadde hatt flere bytter siden forrige kamp mot Portugal, blant annet var det Kristian Sæverås som skulle beskytte målet i kveldens kamp mot Algerie. Det var Algerie som startet med kampens første mål, men Norge kom like bak. Etter seks minutter ledet de norsk gutta med tre mål, og lot aldri ledelsen slippe lenger ned enn det. Etter ti minutter hadde i tillegg Sæverås en redningsprosent på over 40 prosent.

De rødkledde håndballgutta prøvde flere formasjoner i angrep og forsvar. Forsvarsspillet var spesielt godt gjennom hele første omgang, og de satte nok av sjansene sine til at ledelsen vokste utover omgangen. Sagosen kom inn mot slutten av omgangen, og fikk blant annet passert sitt mål nummer 50 i VM så langt. Norge ledet 17-11 til pause.

Femten minutter inn i andre har de norske gutta satt 11 mål i nettet, mot Algerie som satt sitt fjerde mål etter pause på straffe. De norske gutta fortsatte å sette sjansene, og de tettet igjen i forsvaret bak. Med bare fire minutter igjen ledet Norge med 14 mål. Algerie fikk minsket det med ett, og kampen endte 36-23.

Etter kampen sa Christian Berge dette til TV 3:

– Dette var som vi ønket og vi gjorde det enkelt for oss selv, dette så veldig fornuftig ut, sier Berge.

Selv med storseier mot Algerie, er Norge avhengig av at kampen mellom Portugal og Frankrike på søndag går i Norges favør.