Storseier og tabelltopp for Nøtterøy – Norsk Topphåndball

Storseier og tabelltopp for Nøtterøy

Kort oppsummert – favorittseier i Trøndelag og dramatikk i Sandnes. Og borteseier begge steder.

Vikhammer – Nøtterøy 18-27 (7-12)

40 sekunder brukte Nøtterøy på å få Vikhammers forsvar helt på villspor og dermed 0-1 i målprotokollen.  Hjemmelaget ville ikke være noe dårligere og brukte mindre enn 40 sekunder på å utligne. Og med det var kampen i gang.

Nøtterøy begynte med et veldig utgruppert forsvar og presset hjemmelaget et stykke utenfor ni-meter. Det skapte rom for gjennomløp, men Vikhammer slet med å komme «forbi» Nøtterøys siste skanse, målvakt Dragan Kondic. Da hadde Nøtterøy litt større uttelling på sine skudd og de gikk opp til 2-4 etter syv minutters spill. Stang inn på kampens første syv-meter og Nøtterøy la på til 4-7 før en teknisk feil hos hjemmelaget gav Nøtterøy en kontring som økte ledelsen til 4-8. Da la trener Kvello hos Vikhammer time-out kortet.

Det ville seg rett og slett ikke for Vikhammer – de møtte en Dragan Kondic i det vanskelige hjørnet i starten av kampen. Han stoppet det ene skuddforsøket etter det andre.  Og når i tillegg forsvaret ikke satt helt som det skulle ledet Nøtterøy med fem mål etter halvspilt omgang. Vikhammer våknet litt etter halvspilt og fikk forsvaret til å sitte noe bedre, og i tillegg vartet Henrik Vågan Eidsvåg opp med flere gode redninger. Likevel så ledet Nøtterøy stadig med fem mål med fire minutter igjen til pause. Etter en heller målfattig omgang gikk lagene i garderoben på stillingen 7-12 til bortelaget.

Vikhammer startet andre omgang med teknisk feil, i overtall. Nøtterøy avsluttet nemlig første omgang med en to-minutter. Hjemmelaget fikk omgangens første mål da de reduserte til 8-12, men en hardhendt behandling av en Nøtterøy-spiller resulterte i straffe og scoring og økning til 8-13. Det var da spilt fire minutter av kampen.

Litt for mange tekniske feil hos hjemmelaget gav Nøtterøy mange muligheter, muligheter som de brukte godt. Og etter 7 ½ minutt var 8-13 blitt til 9-16. Med atten minutter igjen å gjøre det på la Vikhammer time-out kortet, da ledet Nøtterøy 10-19 og det begynte så smått å haste for hjemmelaget.

Selv om det var mye bra spill de siste ti minuttene var ikke seieren til Nøtterøy truet. Og oppgjøret endte komfortabelt 27-18 til gjestene.

Sandnes – Falk Horten 30-31 (18-16)

En lekker back-hand ut på kanten og Sandes kunne utligne til 1-1 etter 1 ½ minutt. Fort gikk det, begge veier og lagene spilte kjapt til 2-2. Og det fortsatte de med, kjappe scoringer altså. Ingen av lagene greide å rive seg løs. De var så «enige» at scorte den ene så scorte den andre og reddet den ene så reddet den andre. Og slik gikk nå de ti første minuttene av kampen. Men etter det fikk hjemmelaget et ørlite overtak og holdt seg et par mål foran fram mot omtrent halvspilt omgang. Da utlignet Falk Horten til 10-10. Deretter fikk gjestene en to-minutter og hjemmelaget benyttet anledningen til å gå forbi og opp til 12-10. Før Falk Horten «oppskriftsmessig» kom etter og utlignet på noen få minutter.

Hjemmelaget spilte 5-1 i forsvar og da Falk Horten (på nytt) utlignet til 13-13 etter 22 minutter var det Sandnes som la time-out kortet. Den endte med teknisk feil, en Falk Horten kontring, en Falk Horten scoring og Falk Horten ledelse 13-14. Og selv om Falk Horten fikk det første målet etter Sandnes sin time-out så fikk Sandnes tre kjappe mål og la på til 17-14 med knappe fem minutter igjen til pause. Da lagene gikk i garderoben var det med 18-16 ledelse til hjemmelaget.

Andre omgang begynte som den «skulle», med at lagene scorte en gang hver. Før det var gått fem minutter av omgangen hadde begge lagene fått hver sin utvisning. Etterfulgt av ennå en utvising til Falk Horten og temperert stemning på bortebenken. Det endte med gult kort til Johnny Jensen og før angrepet var over fikk Falk Horten nok en utvisning. Til høylytte protester fra Falk Horten benken. Sandnes ledet på dette tidspunktet 21-18. Men hjemmelaget greide ikke å utnytte overtallsperioden, og Falk Horten reduserte til 21-20 før de igjen var fullt lag.

Falk Horten sin Sander Sebastian Akerlie reddet straffe og sekreteriatet stoppet kampen for å diskutere med/snakke til Johnny Jensen. Det endte opp med utvisning til Falk Horten sin lagleder og med det bortelaget sin fjerde to-minutter før det var spilt 15 minutter av omgangen.

Med ti minutter igjen av kampen reduserte Falk Horten til 26-25 og hjemmelaget hadde en spiller utvist. Det var så til de grader fremdeles kamp utpå der og ingen ting var avgjort. Og da Falk Horten utlignet til 29-29 med tre minutter igjen ble det igjen spenning i kampen. Gjestene utnyttet en feil hos hjemmelaget og tok ledelsen 29-30 like etterpå, en ledelse som Sandnes utlignet så fort de fikk anledning til det. Dramatikken fortsatte da Falk Horten fikk straffe og Sandnes fikk en to-minutter. Det ble ny ledelse til bortelaget og Sandnes la time-out kortet med et drøyt minutt igjen å spille. Sandnes møtte mann mot mann og presset Falk Horten til teknisk feil og med et stang skudd i siste sekund var løpet kjørt. Kampen endte 30-31 i Falk Hortens favør og de kunne ta to poeng med seg hjem til Horten.