Storseier i siste EM-kval.kamp – Norsk Topphåndball
Sander Sagosen (25) scoret sitt mål nr. 600 for Håndballgutta mot Italia. Foto: Tom Kalnins, NTB/NHF

Storseier i siste EM-kval.kamp

Italia ble som ventet ingen stor motstand for Håndballgutta. Det ble til slutt seier 37-16.

Håndballgutta var allerede klare for EM i januar 2022 etter de to kampene mot Latvia. Derfor var kampen mot Italia først og fremst viktig for å få terpet på spillet og holde konsentrasjonen oppe. Dette var nemlig guttas siste kamp før den første kampen i OL i Tokyo i juli.

Sander Sagosen tok kommandoen fra start og var involert i det meste i det norske angrepet. Herunder å score sitt mål nummer 600 på et 7-meterskast. I tillegg fikk vi se Sagosen i front i en 5-1 formasjon i forsvar som var en av tingene som gutta skulle prøve ut.

Kantspillerne fikk løpt godt, og dermed ble det mange enkle mål i kontraspillet. Til pause kunne Norge gå i garderoben med ledelse 23-9.

Etter pausen lot landslagssjef Berge flere av de faste spillerne hvile. Det ga muligheter for Kevin Gulliksen, Kristian Sæverås, Thomas Solstad, Erik Thorsteinsen Toft, Kent Robin Tønnessen og Sander Andreassen Øverjordet. De sørget for at ledelsen bare økte og økte, og slitne italienere hadde lite å stille opp med.

Frem mot OL er det klubbhåndball og avslutning av håndballsesongen 2020/21 som gjelder. Neste landskamp blir åpningskampen i Tokyo 24. juli.