Foto: Foto: Annika Byrde / NTB/NHF

Storseier i åpningskampen i EM

Tekst: Tonje Waal Karlsen/NHF
13. januar 2022

Etter en litt trøblete start tok Norge tak på kampen i andre omgang og vant første kamp i EM mot Slovakia 35-25.

Endelig er det klart for mesterskap med håndballgutta igjen. Denne gangen spiller de EM i Slovakia og Ungarn. Norge møter Slovakia, Russland og Litauen i gruppespillet i EM. Norges tropp til EM kan du finne her.

Håndballguttas første kamp i mesterskapet var mot vertsnasjonen Slovakia i Kosice, hvor de skal spille alle sine gruppespillkamper. 

Norge satte kampens første mål, og like etter satte Barthold sitt første mesterskapsmål og økte til tomålsledelse. De holdt det norske målet rent i fire minutter, før Slovakia scoret sitt første og det stod 3-1 på stillingstavlen. Thorbjørn Bergerud fikk en smell i hodet i starten av kampen, og Kristian Sæverås ble satt inn.

20220113 Kent Robin Tønnesen.jpg

Like før halvspilt utlignet Slovakia til 4-4 og Norge fikk to utvisninger like etter hverandre. Slovakia kom til gode sjanser og kom for første gang opp i ledelse.

Med ti minutter igjen av omgangen fikk Norge bedre flyt i spillet og kom foran 9-8. Bare noen minutter senere økte håndballgutta til en tremålsledelse og deretter firemålsledelse til pause og stillingen 15-11.

Sæverås fortsatte i målet også i andre omgang og gjorde den god jobb bak. Seks minutter ut i omgangen hadde Norge økt ledelsen med tre mål og ledet 19-12 over vertsnasjonen.

20220113 Erik Thorsteinsen Toft.jpg
Flere spillere fikk prøvd seg på banen i andre omgang, og blant annet Erik Thorstensen Toft gjorde en god kamp med totalt fem scoringer. Foto: Annika Byrde / NTB

De norske gutta fortsatte å øke ledelsen, og etter halvspilt omgangen ledet de med ni mål over Slovakia. Med ti minutter igjen av kampen økte håndballgutta ledelsen til ti mål og beholdt den ledelsen helt til klokka gikk og kampen var over. De norske gutta slo Slovakia 35-25 i åpningskampen.  

LES OGSÅ: Slik spilles Norges kamper i EM 2022

Christian Berge hadde dette å si om kampen til TV 3 og Viaplay: 

– Vi begynner å finne samhandlingen godt, og det er en ålreit kamp fra vår side, sier han til TV 3. 

– Vi ønsker å spille på oss selvtillit, og jeg synes vi gjør det, det er mange momenter som treffer, legger han til. 

Christian O’Sullivan sa dette etter kampen: 

– Vi starter bra, men så faller vi litt. Vi bommer litt mye på gode sjanser, men spillet ser bra ut, sier han til TV 3 og Viaplay etter kampen. 

Norges neste motstander, Russland, spilte torsdag etter middag mot Litauen og vant 29-27. Slik spilles de neste to kampene i gruppespillet i EM:
15.01. kl. 20.30 Norge–Russland
17.01. kl. 20.30 Litauen–Norge

KAMPFAKTA
EM 2022, herrer – gruppespill
Norge – Slovakia 35-25 (15-11)
Steel Arena, Kosice, Slovakia 
Toppscorer Norge: Erik Thorsteinsen Toft – 5 mål
Toppscorer Slovakia: Tomas Urban – 6 mål
Utvisninger: Norge 5×2, Slovakia 2×2

Se utfyllende kamprapport
Se mer om EM i Slovakia og Ungarn
Se mer på EHFs mesterskapsside