Storhamar

Av: Norsk Topphåndball
25. august 2022

Klubben ble delt til Storhamar Håndball og Storhamar Håndball Elite, 7. april 2014.

Første opprykket til eliteserien var i 2007, da vi tok en historisk 3. plass. I 2015 ble klubben degradert til 1. div pga økonomi, men året etter rykket vi rett opp igjen. Siden opprykket har vi vært i toppen av norsk håndball og tatt flere sølv-og bronsemedaljer. 

I 2015 kom også Boligpartner Arena. En hall vi er utrolig stolte av.
Seks sesonger i Europa – beste plassering er kvartfinale mot Siofok i 2019.

Nå begir vi oss ut på et nytt historisk eventyr, nemlig Champions League. Vi skal få møte de beste av de beste for første gang i historien, noe vi gleder oss veldig til. 

Hamar er en idrettsby og vi er stolte av å være det eneste elitelaget i Innlandet på damesiden.

FORVENTNINGER

Tror dette kan bli en meget spennende sesong. Har en følelse at det er flere lag som vi melde seg på i medaljekampen og finaleplassene. Det betyr jo mange tette fine oppgjør. Det blir jobbet meget godt i Norsk klubbhåndball om dagen. Det er mange av lagene som skal ut i Europa denne sesongen. Med to lag rett inn i puljespillet i Champions League og Molde klare for gruppespillet i European League. I tillegg for vi håpe at både Sola og Fana klarer å kvalifisere seg inn i puljespillet i European League.

For vår del har vi mistet noen flinke spillere samt fått inn noe nye flinke spillere. I klubben jobbes det ekstremt godt for at vi skal få de beste forutsettingene til å prestere best mulig hver eneste dag.  Det kommer til å bli en tøff sesong, men forhåpentligvis også morsomt . Det braker løs i Europa allerede fra 11 september mot Metz borte. Blir spennende å se hvordan vi klarer å håndtere noen av de beste lagene i Europa ukentlig så tidlig i sesongen. Samtidig må vi prestere nær til optimalt i hjemlig serie for å henge med i toppen. Trener Kenneth Gabrielsen

PLASSERING SISTE FEM SESONGER

SESONGENS MÅLSETTING

  • Topp 2 i Norge og poeng i CL.

NYE SPILLERE
Line Eilertsen – Aarhus United
Tina Abdulla – Borussia Dortmund
Anna K. Jacobsen – Flint Tønsberg
Olivia Löfqvist – Lugi

SPILLERE I AVGANG
Emilie Margrethe Hovden – Viborg HK
Andrea Holmsveen Moen – Flint Tønsberg
Lone Sandvik – Byåsen IL
Jeanett Egebakken Kristiansen – Lagt opp
Cassandra Tollbring – H65 Höörs HK
Sara Sætre Rønningen – Thüringer HC

Terminliste sesongen 22/23 (storhamar.topphandball.no)

Klikk her for å komme til de andre klubbene