Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar videre til gruppespillet i European League

Tekst: Storhamar Håndball Elite

19. november 2020

Selv om nasjonale og lokale myndigheter har godkjent spill i Norge og European League har vi i dag fått beskjed om at Ungarske Alba Fehérvár KC må trekke seg fra å spille de oppsatte kampene lørdag og søndag.

Ungarerne har tidligere samtykket i at begge kampene skulle spilles i Norge. Alba ble også med på å utsette kampene i én uke i påvente av at protokollen for spill med særegne smittevernsregler i Norge, ble godkjent. Et komplett testsystem for Covid-19 er på plass med både hurtigtester og vanlige laboratorietester. Dette er viktig for sikkerheten til spillerne og de som må være tilstede for å avvikle kampene.

Vi har jobbet hardt for å få til dette, særlig med tanke på å få til et skikkelig testmiljø som er godkjent av kommunelege og departement. European Handball Federation gikk også ut til begge klubbene om at kampene skulle spilles i Norge fordi det var avtalt og vi har fått på plass systemer som gjør det mulig å spille. Likevel har Alba Fehérvár i 12. time funnet det riktig å trekke seg fra å spille kampene. Kampene vil ikke bli spilt på et senere tidpunkt og Storhamar er etter gjeldende regelverk videre til gruppespillet i European League.

Den første kampen i gruppespillet går av stabelen 9/10. januar 2021.

Vi vil takke alle våre frivillige for en fantastisk innsats for å tilrettelegge for helgens arrangement, og en spesiell takk til kommuneoverlege Ketil Egge, og Lise ved Hedmarken Teststasjon.