Storhamar videre i European League – møter Viborg i kvartfinalen! – Norsk Topphåndball

Storhamar videre i European League – møter Viborg i kvartfinalen!

(Lada – Storhamar 25-30) Storhamar gjorde jobben sin borte mot Lada søndag og er klare for kvartfinale i Europa League.

Storhamar kunne ha tålt å tape med inntil syv mål mot russerne og likevel gått til kvartfinalen.

Storhamar ledet 11-10 ved pause. Ledelsen kunne vært mye større. Fire minutter ut i andreomgang ledet Storhamar 16-12. Lada spiste seg innpå og tre minutter etterpå ledet Storhamar 17-16. De blågule rykket fra igjen og ledet 21-18 ved halvspilt omgang. Til slutt vant de altså 30-25.

Dette er andre gang i historien at Storhamar er i kvartfinalen i europacupen. Forrige gang var sesongen 2018/19. Da møtte de ungarske Siofok i kvartfinalen. Ungarerne vant 32-31 hjemme og 31-24 i Hamar og gikk videre.

Storhamar kom i en meget tøff gruppe i Europa League. Trener Kenneth Gabrielsen karakteriserer gruppa som den desidert tøffeste. Storhamar åpnet med tap borte mot Magura Cisnadie, deretter ble det seier hjemme mot Lada, så to tap mot gruppevinner Herning-Ikast. Storhamar leverte sin beste kamp på lenge da de vant 35-18 hjemme mot Magura Cisnadie, og søndag sikret de altså avansement i en vrien bortekamp i Russland.

Motstander i kvartfinalen er danske Viborg som gikk ubeseiret gjennom sin gruppe. Dermed blir det et gjensyn med tidligere Storhamar-spiller Tonje Enkerud. Storhamar åpner med hjemmekamp siste helgen i mars.

Følg med på Storhamar sin hjemmeside for reaksjoner etter kampen utover ettermiddagen!