Storhamar; – Anniken gir oss en ny dimensjon

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Lars Martin Bøe

6. september 2021

Hamar (Storhamar – Tertnes 33-25) Anniken Obaidli (26) briljerte foran sitt nye hjemmepublikum. Nykommeren ble timålsscorer og og fikk bestemannsprisen.

Storhamar var ute etter å levere en solid kamp mot Tertnes etter at førsteomgangen mot Larvik sist uke ødela mye av inntrykket, selv om Storhamar dro i land seieren til slutt.

Mot Tertnes mandag var det full gass fra avkast. Storhamar ledet 8-5 ti minutter ut i omgangen. Maja Jakobsen og Anniken Obaidli viste vei i vellinga i angrep. Men Tertnes som også har krutt i beina lot aldri Storhamar få det store forspranget de ønsket. Etter pause klarte hjemmelaget imidlertid å punktere matchen da de ledet 28-20 kvarteret ut i omgangen, mye takket være en sprudlende Anniken Obaidli.

Anniken var helt fantastisk i kveld. Hun gir oss en ny dimensjon, sier Storhamar-keeper Stine Lidén.

Obaidli, som kom til Storhamar fra Molde før sesongen, viste hvor gjennombruddshissig hun er. Molde hadde store problemer med å stoppe henne.

– Anniken er en «Kamilla Sundmoen-light». Vi har manglet en en sånn type spiller de siste sesongene. Jeg tipper Anniken snart er på landslaget. VM i år kommer kanskje litt tidlig, men hun kommer nok snart med på en samling, sier Lidén, som leverte en solid kamp.

– Jeg var ikke like bra som andreomgangen mot Larvik. Men jeg hadde noen bra redninger på viktige tidspunkt i kampen, sier Lidén.

Anniken Obaidli var strålende fornøyd med hjemmedebuten og koste seg i Boligpartner Arena hvor det var 723 tilskuere og trøkk på tribunen.

– Det var kjekt å spille i kveld. Jeg synes vi gjorde en veldig bra kamp. Det var gøy å spille foran publikum i Hamar. Jeg gleder meg allerede til neste hjemmekamp, sier Obaidli.

Er dette din beste kamp i Storhamar-drakten?

– Det kan godt hende. Jeg føler jeg blir satt opp i gode situasjoner. Jeg synes vi fikk det til å fungere bra fremover, og vi spilte oss til mange gode sjanser, sier Obaidli.

– Hva tenker du selv om eventuell landslagsplass?

– Det tenker jeg ikke noe på. Jeg har fokus på å gjøre det bra for Storhamar, svarer Obaidli.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen var fornøyd med to poeng mot Tertnes.

– Det var bra entusiasme og vilje i oss. Innimellom slet vi med samhandlingen i forsvar. Men samtidig synes jeg vi i perioder var flinke til å fremprovosere tekniske feil hos Tertnes, sier Gabrielsen.

Bakspillerne sto for 23 av 33 scoringer. I tillegg til Obaidlis 10 fulltreffere, banket Maja Jakobsen inn 7 og Guro Nestaker 6. Emilie Hovden var også frisk på kanten og stoppet på 5 scoringer.

Susanne Amundsen (3), Cassandra Tollbring (1) og Ane Høgseth (1) scoret også.