Storhamar til sluttspill-finale etter nervedrama og ekstraomganger mot Sola – Norsk Topphåndball

Storhamar til sluttspill-finale etter nervedrama og ekstraomganger mot Sola

(Sola – Storhamar 30-35 e.e.o) Guro Nestaker (23) ble tungen på vektskåla da Storhamar tok seg til sluttspillfinalen etter et nervepirrende drama mot Sola onsdag kveld. Anniken Obaidli (26) forlot banen med skade.

Storhamar vant 37-27 hjemme mot Sola sist uke. I kveld ble det femmålsseier etter ekstraomganger i Åsenhallen.

Dermed er Storhamar klare for sluttspillfinale mot enten Vipers eller Molde. Vinner Vipers borte mot Molde torsdag, er det Nora Mørk & Co. som blir finalemotstander. Seier til moldenserne betyr at lagene møtes i en tredje og avgjørende kamp.

Stillingen ved pause var 14-13 til Sola etter en jevnspilt førsteomgang. Etter pause fortsatte det å være jevnt. Det hele ble avgjort i sluttminuttene. Seks minutter før slutt ledet Sola 27-24.Storhamar spiste opp ledelsen – og tre minutter før slutt var stillingen 27-27. Halvannet minutt før slutt tok Sola ledelsen 28-27, før Kristin Venn utliknet rett etterpå. 30 sekunder før slutt fikk Sola straffe og gikk opp til 29-28. Fem sekunder før slutt fikk Storhamar straffe etter at Ane Høgseth ble tatt. Den satte Emilie Hovden i mål. Dermed ble det ekstraomganger.

Anniken Obaidli ble kåret til Storhamars beste spiller Foto: Kenneth McDowell

Like etter første ekstraomgang hadde starta måtte Anniken Obaidli forlate banen med en skade. Guro Nestaker sendte Storhamar i ledelsen 30-29. Maja Jakobsen økte til 31-29. I tillegg stengte Eli Marie Raasok buret, akkurat som hun gjorde i det første oppgjøret på Hamar. Ved pause i ekstraomgangene ledet Storhamar 31-29. Etter pause reduserte Sola til 31-30, før Nestaker økte til 32-30, og like etter dunket hun inn 33-30, og så 34-30! Emilie Hovden scoret rett før slutt, dermed vant Storhamar 35-30 og er i sluttspillfinalen.

De viser stor mental styrke nå, som svarer opp etter det leie som skjedde med Obaidli, sa TV2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin etter at Storhamar rykket fra i målprotokollen.

– Jeg er ekstremt stolt av hvordan laget står opp etter skade på en sentral spiller. Det viser verdiene vi har i laget, kommenterte Kenneth Gabrielsen til TV2 etter kampen.

Han roste Guro Nestaker for å ha stått frem da det gjaldt som mest. Nestaker sjøl var selvsagt godt fornøyd.

– Det var veldig gøy. Det løsna sent for min del. Men det kom seg til slutt. Og det ble seier, sa Nestaker.

Anniken Obaidli som har vært ute med to korsbåndsskader tidligere sa til TV2 etter kampen at hun «tror hun har vært heldig».

– Jeg ble veldig redd da det skjedde. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er et kne jeg er veldig redd for. Jeg får komme meg til fysio som skal kjenne på det. Sier fysio good to go, så er jeg det. Det var selvfølgelig veldig vondt. Jeg fikk flashback. Men jeg kjente en annerledes smerte enn sist. Men jeg må vente til jeg kommer til Hamar og se. Det er alt jeg kan si, kommenterte Anniken til TV2.