Storhamar til European League: – Det betyr så vanvittig mye – Norsk Topphåndball
Storhamar jubler etter seier tidligere denne sesongen. Foto: Storhamar

Storhamar til European League: – Det betyr så vanvittig mye

(Gloria Buzau – Storhamar 26-26) Storhamar er klare for Europa League etter uavgjort borte mot Gloria Buzau søndag formiddag.

Storhamar hadde fire mål å gå på fra første kamp som de vant 31-27 i Boligpartner.

Stillingen ved pause søndag var 14-11 til rumenerne. Andreomgangen ble utrolig nervepirrende. 12 minutter ut i andreomgang ledet rumenerne 19-16. Så skrudde Storhamar opp tempoet og med 13 minutter igjen var stillingen 20-20.

Spenningen var til å ta og føle på. Storhamar klarte å beholde roen bakover. I tillegg scoret de på sjansene sine i angrep. På stillingen 26-24 snappet Anniken Obaidli ballen og reduserte til 24-26, Så scoret Emilie Hovden og reduserte til 25-26 før Hovden utliknet rett før slutt.

Nå venter gruppespill i Europa League som starter første helgen etter jul.

Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen var så nervøs at hun knapt klarte å se matchen som ble overført på klubbens egen Facebook-side. På det meste var det godt over 400 personer som fulgte kampen live.

– Jeg var så nervøs at jeg ikke fikk med meg alt. Hjertet hamret sånn. Det var helt vilt. Å gå videre til gruppespillet betyr alt for oss. Det betyr så vanvittig mye for spillerne, apparatet rundt – ja hele klubben. Jeg er så stolt over hvordan laget sto opp da det begynte å butte litt. De viste en fantastisk vinnerkultur. Jeg har nesten ikke ord, sier Sundmoen