Storhamar tapte med fem mål i Romania – Norsk Topphåndball
Maja Jakobsen scoret 7 mål i lørdagens kamp mot Magura Cisnadie. Bildet er tatt fra en tidligere kamp. Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar tapte med fem mål i Romania

Det ble tap 28-33 i årets første European League kamp for Storhamar mot Magura Cisnadie.

Storhamar tok seg videre fra kvalifiseringen til European League som er den nest høyeste turneringen av europacupene, og lørdag var det duket for første kamp i gruppespillet. Storhamar spiller i gruppe C sammen med Magura Cisnadie, Handball club Lada og Herning-Ikast Handbold. Lørdag kveld var der Magura Cisnadie som stod på motsatt banehalvdel.

Det var hjemmelaget Magura Cisnadie som kom best i gang i Cisnadie. 13 minutter inn i kampen var stillingen 7-4 til hjemmelaget, etter at Jeanett Kristiansen satte Storhamars fjerde skudd i mål. Kristiansen gjorde comeback etter 15 måneder i onsdagens Rema 1000liga-kamp mot Sola, hvor hun gjorde en god figur. Guro Nestaker kom inn på banen etter halvspilt første omgang, og banket ballen i mål kort tid etter.

10 minutter før slutt hadde Storhamar redusert til stillingen 8-10, og Magura Cisnadie så seg nødt til å ta en time-out. Time-outen så ut til å hjelpe, og hjemmelaget gikk opp i en 13-8 ledelse etter 24 minutter. Magura Cisnadie spiller Marina Dmitrovic storspilte for hjemmelaget, og satt hele 7 baller i mål i første omgang. Storhamar hentet seg inn mot slutten, og gikk til pause med stillingen 13-16.

Storhamar spilte bra i perioder, men det holdt ikke helt for de gulkledde. Bildet er tatt fra en tidligere kamp. Foto: Stian Bye Høgsveen.

Også i andre omgang var det hjemmelaget som tok føringen. Guro Nestaker startet omgangen bra med to kjappe scoringer før 4 spilte minutter. Hjemmelaget hadde et lite overtak på de norske jentene, og etter 35 minutter var stillingen 19-17. Etter 38 spilte minutter satte 17 år gamle Mathea Enger sitt første mål i European Cup, og reduserte til 19-20. Storhamar stod godt i forsvar i starten av første omgang, og Dmitrovic som storspilte i første omgang fikk det ikke til å stemme mot Storhamarforsvaret.

Etter halvspilt andre omgang hadde Magura Cisnadie klart å dra i fra, til tross for godt forsvarsspill fra Storhamar. Etter 46 spilte minutter ledet hjemmelaget 24-20. Hjemmelaget fortsatte å ha initiativet i kampen, og 8 minutter før slutt stod det 27-22 på resultattavlen. Storhamar hadde flere muligheter til å redusere ledelsen, men hjemmelaget ble for sterkt. Storhamar tapte årets første European League kamp 28-33.

Storhamars neste European League kamp er hjemme mot Handball Club Lada lørdag 15. Januar.