Storhamar og Elverum øyner en plass i Champions League

Tekst: Svein Andre Svendsen

Storhamar og Elverum har søkt om oppgradering til EHF Champions League og kjemper med totalt 26 klubber om plass i Europas gjeveste klubbturnering.

Vipers Kristiansand har som det eneste norske laget fått bekreftet plass.

EHF har to baller i lufta om dagen. I annerledesåret 2020 er sesongen ikke ferdigspilt når man starter forberedelsene til den neste.

Vipers er en av ni klubber som har fått plass i gruppespillet allerede, mens Storhamar søker om oppgradering fra nyvinningen European Handball League.

Champions League får også nytt spillformat når alle turneringene endrer seg foran kommende sesong. Blant annet er kvalifiseringen kuttet ut.

Her er en oversikt over alle endringene i E-cup fra 2020/21-sesongen

12 klubber har registrert ønske om oppgradering til EHF Champions League kvinner. 14 klubber, deriblant Elverum, har ønsket det samme på herresiden.

Fredag 19. juni avgjør EHFs hovedstyre hvilke klubber som får plass i turneringen.

Den 27. utgaven av turneringen blir den første i det nye formatet, med 16 lag fordelt på to grupper. Danmark på kvinnesiden og Tyskland på herresiden er høyest seedet og har allerede fått bekreftet to lag hver.

Når de første stegene mot neste sesongs EHF Champions League blir tatt, håper Elverum storkampene i Håkons Hall kan være en av faktorene som gjør at de igjen får spille mot de aller største lagene i Europa.

Trekningen av gruppespillet blir foretatt 1. juli i Wien og streames i EHFs kanaler.

European Handball League og EHF Cup
Når det gjelder European Handball League og EHF Cup (nytt navn på tidligere Challenge cup) vil det først komme avklaringer i siste halvdel av juli. Dette gjelder Arendal, Tertnes, Byåsen, Molde og Storhamar (om de ikke får en av plassene i CL) i European Handball League og Drammen og Haslum i EHF Cup.

Les hele saken på EHFs sider
Les hele saken på EHFs sider