Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar møter SCM Gloria Buzau i European League.

Foto: Stian B. Høgsveen
Tekst:

20. juli 2021

I dag ble det klart hvem som blir Storhamars motstander på veien mot gruppespillet i European League, og det var det rumenske laget Gloria Buzau som ble trukket opp av bollen. Rumensk håndball har i flere år gjort seg bemerket både i klubb- og landslagshåndball i Europa, og det er et sterkt lag som skal forsøke å hindre vår deltagelse i Europa den neste sesongen.

Rumensk liga er blant de bedre i Europa, og vi fikk selv kjenne på nivået til et annet rumensk lag, nemlig Baia Mare, i fjor. Gloria Buzau regnes som det fjerde beste laget i Romania, og det betyr at de er på et godt nivå.

Vår trener Kenneth er sånn passe fornøyd med trekningen. Han hadde i utgangspunktet et ønske om å slippe unna Paris og Gloria Buzau, men når trekningen nå er klar anser han det som tøft, men absolutt overkommelig.

Vi regner med jentene og trenere bruker tiden godt, ser frem mot november og satser selvfølgelig på at vi over to kamper er gode nok til å komme oss videre, og spille gruppespill fra januar.

De andre norske lagene går inn i 2. kvalifiseringsrunde og deres motstandere er også klare. Tertnes møter serbiske ZORK Jagodina, Sola trakk russisk motstand i Kuban mens Molde skal opp mot tyske Thüringer.

Les også saken i HA om trekningen: https://www.h-a.no/2021/sport/storhamars-europa-league-motstander-er-klar/