Storhamar; – Monika og Mathea scoret i Eliteserien for første gang: – Veldig gøy!

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Audun Kaul Jenssen

18. november 2021

(Flint – Storhamar 23-30) Storhamar avsluttet kampen mot Flint med mye ungt på banen. Blant annet Mathea Enger (17) og Monika Bruce (20 i dag) som begge scoret for første gang i Rema 1000-ligaen.

Det var mye ungt på banen da Storhamar slo Flint onsdag kveld. Mathea Enger (17), bursdagsbarnet Monika Bruce (20), Lone Sandvik (18) og Andrea Langås Gabrielsen (19) tok alle vare på sjansen. Løten-jenta Mathea Enger og Monika Bruce fra Lillehammer scoret altså i Rema 1000-ligaen for aller første gang.

– Det var veldig gøy! Jeg følte vi hadde god kontroll på kampen. Jeg synes andreomgangen var gøy, da spilte jeg en del forsvar, og sto i angrep mot slutten, sier Monika Bruce, som kom til Storhamar i sommer.

– Jeg forventet et ekstremt mye høyere tempo enn jeg var vant til i 2. divisjon. Og det er det her. Det var noe jeg savnet der jeg spilte før. Jeg føler jeg har glidd godt inn i det. Når det gjelder treninger, gir alle spillerne alltid alt. Det synes jeg er veldig bra. Alle «gønner» på, sier hun.

– Det var gøy å få inn det første målet. Jeg har jo drømt litt om det. Det var overtallsspill. Betina satte trykk fra venstre, Ane sperret, og så kom jeg og satte ballen i mål, forteller Mathea Enger, som kom til klubben fra Nordbygda.

– Man tør jo å slippe seg litt mer løs når man har scoret det første. Jeg synes det er gøy vi unge får prøve oss. Jeg synes det var en bra kamp av oss, og Sofie sto veldig bra i mål, sier Mathea videre.

BLID TRIO: Mathea Enger, Monika Bruce og Andrea L. Gabrielsen tok frem smilene etter seieren mot Flint.

Kristin Venn som var tilbake på banen etter fødsel og spilte sin første kamp på ett år, fikk æren av å score kampens første mål. Det var en jevn start på matchen. Men så klarte Storhamar å rykke fra i målprotokollen. På noen få minutter ble 5-5 til 5-9. Ved pause ledet Storhamar 14-9.

Syv minutter ut i andreomgang ledet Storhamar 20-13. Men Flint lot ikke Storhamar rykke ytterligere fra. Midtveis i andreomgang var ledelsen 20-13. På stillingen 25-19 til Storhamar, ble Anniken Obaidli tatt stygt på en kontring, noe som resulterte i rødt kort til Flint-spiller Maren Lundemo.

– Jeg prøvde å spare noen spillere litt. Det ble en røff kamp. Ikke at jeg heller ville at ungjentene skulle bli skada. Men jeg ble litt bekymra. Susanne fikk seg en kneskade som må følges opp videre av det medisinske apparatet vårt i morra. Og Anniken fikk seg en trøkk etter en stygg tackling, som endte med rødt kort til en Flint-spiller. Jeg tenkte på treningen i morra, og at vi må ha flest mulig som er oppe og går. Det ble en del minutter på Anniken og Betina. Elinore og Maja delte greit på spilletiden. Dette var en grei gjennomkjøring for oss. Til tider var det litt rotete, men i dag var det poengene vi tenkte på, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Kaptein Moa Fredriksson roser ungjentene på laget.

– Det var litt rotete, men mye bra. Vi gjorde noen enkle småfeil vi ikke skal gjøre. Sofie sto bra i mål, og det er veldig kult at Kristin er tilbake, oppsummerer Storhamar-kaptein Moa Fredriksson, som også synes det er kjempemoro at ungjentene klinker til når de får sjansen.

– Det er bra når så sultne spillere kommer bak oss. Storhamar har en lys fremtid, sier Moa Fredriksson.

Storhamar er fortsatt nummer to på tabellen bak Vipers, som slo Aker 34-25. Sola er nummer tre med samme poengsum som Storhamar, mens Molde er på fjerde, to poeng bak.

Storhamar-keeper Sofie Ege Grønlund (22) ble kåret til banens beste spiller.

Søndag er det ny kamp for Storhamar-kvinnene, Europa League-kvalifisering borte mot rumenske Gloria Buzau.

Flint – Storhamar 23-30 (9-14)
Seriekamp Rema 1000-ligaen:
Storhamars lag: Stine Lidén, Sofie Ege Grønlund – Andrea Langås Gabrielsen 2, Susanne Liberg Amundsen, Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth 4, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen, Kristin Venn 3, Sara Rønningen 1, Monika Bruce 2, Mathea Enger 1, Moa Fredriksson 1, Betina Rigelhuth 7, Anniken Obaidli 4, Emilie Hovden 4
Utvisninger: Flint 3×2 min, Storhamar 4×2 min