Jeanett Kristiansen til Storhamar!

Tekst: Storhamar Håndball Elite
Foto: Stian Bye Høgsveen

20. januar 2021

Jeanett Kristiansen (28) har skrevet treårskontrakt med Storhamar Håndball Elite. Hun kommer fra seriekollega og Champions League-klubben Vipers Kristiansand.

Storhamar får inn en verdensklassespiller fra og med neste sesong. Kristiansen har Champions League-erfaring både fra Glassverket, Larvik og Vipers, og i fjor storspilte hun for den danske toppklubben Herning-Ikast i Europaligaen. Hun har også flere landskamper på sin cv.

– Storhamar ser ut som en veldig bra gjeng. De er hardtarbeidende og jeg gleder meg til å bli en del av laget, sier Jeanett Kristiansen.

Kristiansen pådro seg en akillesskade da hun spilte for Ikast-Herning sist sesong. Hun spilte kamper for Vipers tidlig i høst, men fikk problemer igjen og måtte stå over flere kamper. 25. november ble hun operert og hun er ventet tilbake på banen i februar. Neste sesong er hun forhåpentligvis tilbake i toppklasse når hun skal ha på seg den gule og blå Storhamar-drakta.

– Fornøyd med valget

– Jeg har slitt litt med motivasjonen det siste året og tenkt masse på håndballframtiden. Jeg gleder meg til en litt annen hverdag. Når jeg går til Storhamar kommer jeg nærmere familie og enda tryggere omgivelser, og ikke minst nærmere kjæresten min i Oslo, sier hun.

Hun legger heller ikke skjul på at Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen har stor betydning for valget av ny klubb.

– Jeg har kjent Kenneth i mange år og han kjenner meg godt. Jeg liker spillestilen han står for. Jeg tror jeg kan bidra med råskap, hurtighet og et godt skudd bakfra, sier Jeanett Kristiansen.

– Jeg er fornøyd med valget. Det er vanskelig å utfordre Vipers i Norge, men alt er mulig, sier hun.

Kristiansen startet karrieren i Mjøndalen før hun meldte overgang til Glassverket. Der imponerte hun og ble blant annet kåret til sesongens nykommer i eliteserien. Det gjorde at hun ble plukket opp av storklubben Larvik. Hun returnerte til Glassverket før hun ble med trener Kenneth Gabrielsen til Vipers. Etter 2018/19-sesongen flyttet Kristiansen til Danmark og signerte en to års kontrakt med Herning-Ikast. Hun viste klasse i den danske serien den første sesongen, men på grunn av økonomiske problemer i den danske klubben, fikk hun gå tilbake til Vipers før denne sesongen.

Neste sesong blir stjernen å finne i Storhamar.

Råskap på høyeste nivå

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er strålende fornøyd med sin nye signering. Han har som nevnt trent Kristiansen tidligere, både i Glassverket og Vipers.

– Dette er en meget god signering for oss. Jeanett vil gjøre oss enda skarpere fra neste sesong.
Jeg gleder meg ekstremt til å få lov å jobbe med Jeanett igjen. Hun har hatt stor betydning for de resultatene jeg har vært med på å skape både i Glassverket og Vipers, sier han, og legger til:

– Vi får inn en rå vinnerskalle og jeg er sikker på at Jeanett vil heve vårt toppnivå både i det daglige treningsarbeidet og i kamper. Toppnivået til Jeanett har meget høyt internasjonalt nivå. Hun har en råskap i alle spillets faser som få spillere kan matche.

For ytterligere kommentarer:

Jeanett Kristiansen, tlf: 46652031

Kenneth Gabrielsen, tlf: 92839786