Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar har større muligheter i E-cupen

Tekst: Arne Hole/NHF
3. desember 2021

Fint å ha Vipers i hjemlig serie, mener Storhamar. Større mulighet til å vinne E-cupen.

– Vi må ha noen hårete mål. Være litt framoverlente og tøffe i trynet. Det er ingen vits å si at vi skal vinne noe i 2025. Vi må tro at vi kan gjøre det nå – og tørre å si det.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen kommer ikke til å stå med lua i hånda når serie og E-cup kastes i gang igjen etter VM. Han vil så gjerne at Hamar-klubbens freidige mål i Magasin for REMA 1000-ligaen før sesongstart skal bli oppfylt. Der uttaler Storhamar at målet denne sesongen er å ta en tittel. Samtidig tipper de Vipers som vinner av serien, cupen og sluttspillet.

– Da må det bli E-cupseier, Gabrielsen?

– Vi er både heldige og uheldige som har Vipers her hjemme. Det blir vanskelig for oss andre å vinne noe, men jeg er glad vi har dem. De setter standarden, og jeg er imponert over den signeringen av verdensstjerner Vipers har gjort. I tillegg har de to av verdens beste spillere i Katrine Lunde og Nora Mørk. Jeg blir ikke overrasket om laget kommer til Final4 i år også.

Storhamar på sin side er med i EHF-cupen for sjette gang, og Gabrielsen er storfornøyd med hvordan laget avanserte til gruppespillet.

– Vi hadde tøff motstand i kvaliken, og de to kampene mot Gloria Buzau er de beste vi har gjort siden jeg kom til Storhamar (før forrige sesong.) De har seks rumenske landslagsspillere, en fra Hviterussland og en fra Serbia. Det er et lag som har slått Bucuresti i supercupen og spilt uavgjort i serien, forteller en tilfreds trener.

– Så da blir det topp to i gruppespillet og avansement til kvartfinalen?

– Det er en åpen pulje. Magura Cisnadie ligger over Buzau på den rumenske tabellen og har noen landslagsspillere fra Serbia og Kroatia. Lada har god erfaring fra E-cupen. De var i «kvarten» i fjor og har styrket laget. Da Russland slo Norge søndag, var det med fire Lada-spillere. Og så har vi Herning-Ikast med Ingvild Bakkerud og Vilde Ingeborg Johansen – i tillegg til Sonja Frey og flere andre gode dansker. Herning-Ikast var i Final4 i Europaligaen sist sesong og er favoritt, fastslår Gabrielsen.

Landslagspausen starter med fri for Storhamar-jentene denne uken. Så er det full fres igjen fra mandag, med blant andre den nybakte mammaen Jeanett Kristiansen på plass. Også Kristin Venn er tilbake etter å ha blitt mor. I tillegg er Gabrielsen fornøyd med alle nykommerne. Anniken Obaidli har vært god i alle kampene, men har enda mer å komme med. Ellinore Johansson har vært outstanding bakover, Ane Høgset er en linjespiller som vil bli utrolig god og Sofie Ege Grønlund betegner han som Norges største målvakttalent. (Jo da, et stykke ut på vingen av slektstavla er hun i familie med Steinar Ege.) Og Gabrielsen er også fornøyd med sin nye assistent, Axel Stefansson.

Han var ikke like fornøyd etter et av seriens største sjokk: Storhamar-Romerike Ravens 23-27.

– Vi var litt «short» i den kampen på grunn av skader, noe vi ikke greide å håndtere. Det var skuffende. Jeg har bedt om en treningskamp mot dem i romjula.

Da skal ravnene få trøbbel med å stjele en ny seier.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.