Storhamar fikk det tøft i Romania – Norsk Topphåndball

Storhamar fikk det tøft i Romania

Storhamar gikk på en ny smell i European League. Hverken forsvar eller angrep fungerte, og det ble 27-40-tap.

Storhamar hadde to ting å revansjere da de møtte rumenske CS Minaur Baia Mare: 29-33-tap mot samme motstander i det forrige oppgjøret – og 36-41-tapet mot Thüringer søndag. I stedet ble det nytt tap.

Det startet på verst mulig måte for jentene i gult. På de tre første angrepene ble ballen kastet to ganger til motspiller og en gang over sidelinjen. Baia Mare takket for invitten og tok ledelsen 3-0.

– Dårlig håndball, lød den utvetydige kommentaren fra Viasat-kommentator Peder Sejerstad. Trener Kenneth Gabrielsen måtte ta time out allerede etter syv minutter.

Men Gabrielsens formaninger hjalp lite. Feilene fortsatte, forsvaret var lekk og svak skyting hjalp Baias svenske landslagkeeper Felippa Idéhn opp i 60 i redningsprosent i første omgang.

Med 11-19 til pause måtte et under til om Storhamar skulle snu kampen. Undrenes tid er kanskje ikke forbi, men de var det i alle fall onsdag ettermiddag.

Annen omgang startet med tekniske feil, to baller i åpent mål og store hull i forsvar. Det måtte gå galt for gjengen som kaller seg «De glade amatører på tur». Jo da, helt klart amatører, men Storhamar-jentene så ganske tidlig ikke særlig glade ut i kampen mot Camilla Herrems gamle klubb.

Men det vanket litt trøst fra Viasats ekspertkommentator Gunnar Pettersen:

Etter 41 baklengs i forrige kamp, ble det 40 denne gang – og 13-målstap mot et lag som var mye bedre.

– Ikke så mange av Storhamar-jentene er vant til dette kjøret, med reiser og mange kamper på få dager. Det er krevende – ikke minst mentalt.

To lyspunkt er likevel kommet den siste uken. Både Moldes Anniken Obaidli og Larviks toppscorer Ellinore Johansson har signert kontrakter og skal spille for Hamar-laget neste sesong.