Stolpeskudd og gode målvakter preget kampen mellom Haslum og Drammen – Norsk Topphåndball

Stolpeskudd og gode målvakter preget kampen mellom Haslum og Drammen

Om du sjekket statistikken før kampen så vet du at Haslum hadde flest seirer (de to lagene imellom), de hadde toppscoreren og råtassen – men det var Drammen som trakk det lengste strået sist lagene møttes.

Hjemmelaget, med en spiller utvist, gikk opp til 2-1 etter knappe fem minutter, før Drammen utlignet like etter. En lekker underarm ga gjestene 2-3 og 3-4. Og nå gikk det så fort at det nesten var vanskelig å holde tellingen – men det var stadig likt (4-4). Og Haslums Viktor Glatthard fikk sin andre utvisning før det var gått ti minutter av kampen. Rent spillermessig «hjalp» det på at Drammen fikk en spiller utvist like etter. Og med samme antall spillere på banen var det likt i antall mål.

Drammen la om til 5-1 i forsvar og Haslum ble «tvunget» til passivt spill – men Trond Tjemsland i Haslums målet stoppet den påfølgende kontringen fra Drammen. Men selv med en redning til i samme klasse ledet Drammen 6-8 etter drøye femten minutters spill. Da gjestene gikk fra 6-5 til 6-9 på rundt fem minutter valgte Haslum å legge time-out kortet, og nok en gang hadde de en spiller mindre på banen.

Etter nærmere ti minutters måltørke reduserte hjemmelaget først til 7-10 og så til 8-10 rett etter. Og med stolpeskudd i fleng for Drammen reduserte Haslum nok en gang drøye fem minutter før pause. Tilnærmet «vill vest» ute på banen og glitrende målvaktsspill på begge sider gjorde at det «bare» stod 9-10 da Drammen fikk straffe og la på til 9-11 tre minutter før pause. Feil på feil og Haslum utlignet til 11-11 og knapt ett minutt igjen – og utvisning til Drammen. Da pausesignalet gikk stod det 12-12 på tavlen.

Haslum startet andre omgang med å ta ledelsen og bare en glimrende Trond Tjemsland i Haslum sitt mål hindret Drammen fra å utligne til 15-15 seks minutter ut i omgangen. Noe de imidlertid gjorde like etter på en 7-meter.

Haslum ledet en periode med to mål, men Drammen jobbet godt og tok ledelsen 16-17 etter knappe ti minutter. Med to mål «å gå på» la Drammen på nytt om til offensivt forsvarsspill, det resultert i at Vegard Tennfjord ble stående alene på streken, ble taklet og fikk straffe. Og Drammen fikk en utvisning samtidig som Haslum reduserte til 17-18 med femten minutter igjen av kampen.

Det ble jevnspilte siste femten minutter av kampen og ingen av de to greide å få luke. Drammen fikk (nok) en to-minutter omtrent ni minutter før full tid, noe Haslum benyttet til å gå opp til først 21-20 og så til 22-20. Drammen fikk en viktig redusering og en påfølgende god redning og så en straffe og utligning til 22-22. Og da la Haslum time-out kortet – med drøye fem minutter igjen. Den time-outen resulterte i 23-22 og Drammen la om til syv mot seks i angrep.

2 ½ minutt før full tid la Haslum på til 25-23 og time-out Drammen. «Vi har god tid» sa Kristian Kjelling til spillerne sine i time-outen – før de avsluttet angrepet med skudd rett på en meget god Trond Tjemsland.  Haslum var best i sluttminuttene og vant til slutt 27-24 etter en heller spennende kamp.

Her finner du hva Drammen sa om kampen før kampen og vil du vite hva Haslum tenkte før onsdagens oppgjør finner du det her