Stig Tore Moen NIlsen

Stig-Tore Moen og GOG fortsetter å levere

Av: E. Fossnes/NTH
16. oktober 2020

Danske GOG har vært et lag å regne med de siste sesongene i dansk liga. Talentfabrikken har utskiftinger hver sesong, men klarer likevel å skape gode resultater. En ny seier mot Ribe-Esbjerg i dag vil sette press på serielederne Aalborg.

Fjorårets danske cupmestere har fått en fin start på sesongen, og ligger foreløpig på en andreplass i den danske ligaen. Fem seiere på sju kamper har det blitt, og eneste poengglippene har kommet mot rivalene Aalborg og Skjern.

Der endte begge oppgjørene likt.

Mange stilte spørsmålstegn om GOG skulle klare å erstatte tapet av Lasse Møller (til Flensburg-Handewitt), og Arnar Freyr Arnarsson (til Melsungen).

Men klubben klarte å gjennomføre to svært gode signeringer. Landslagspillerne Morten Olsen (Hannover-Burgdorf) og Anders Zachariassen (Flensburg-Handewitt) har havnet i GOG, og har vært svært gode i sesongen så langt.

Morten Olsen er en attraksjon i den danske ligaen, og det florerer av høydepunkter fra GOG sine kamper. Det har vært med på å føre klubben opp et nivå.

Ute resten av året

Dessverre for GOG, har Olsen pådratt seg en skade i lillefingeren, som vil holde han ute resten av året. Han uttalte følgende til GOG sin hjemmeside:

Akkurat nå er bare skuffet over jeg kan i ikke kan være med laget på banen. Vi har hatt en fin start på sesongen, og har mange spennende kamper i EHF European League.

-Jeg skulle gjerne vært med på det, men nå skal jeg bruke tiden til å få samlet meg, og håpet at fingeren vokser god sammen igjen, fortalte Morten Olsen.

Det er er stort tap for GOG – men det betyr at det hviler ekstra ansvar på en «ukjent» nordmann.


Den «ukjente» storscoreren

Den høyre bakspilleren fra Bodø, Stig-Tore Moen Nilsen (26), har gjort sine saker bra hos de oransjekledde danskene. Nordmannen havnet på rundens lag i Danmark forrige uke, og har blitt en sentral skikkelse i GOG.

Han leverte blant annet ti scoringer i 35-31 seieren mot Tvis-Holsterbro.

Norske håndballfans er kanskje ikke like kjent med nordmannens navn, ettersom han ikke står med mange landskampene. Han har også knalltøff kamp om høyrebackplassen i Christian Berge sin tropp.

Køyen er lang, og foreløpig befinner Magnus Rød, Kent Robin Tønnesen, Harald Reinkind, og Eivind Tangen seg foran bodøværingen.

Landslagsledelsen holder nok et øye på den hardtskytende bakspilleren, og det blir spennende å følge med om han kan ta det neste steget denne sesongen. Tyske klubber har et godt øye for GOG, og fjorårets toppscorer Lasse Møller forsvant til Flensburg-Handewitt denne sesongen.

Om Moen Nilsen fortsetter i samme kurs, vil vi nok se han i den norske landslagsdrakten i fremtiden.

Ny episode av TettPå Håndball ute nå!