Sterk andreomgang ga enkel NM-seier over Falk – Norsk Topphåndball

Sterk andreomgang ga enkel NM-seier over Falk

-Det skal være den forskjellen det ble til slutt mellom oss og et hvilket som helst lag i 1. divisjon. Men vi var ikke helt på i første omgang. De fikk altfor stort rom å boltre seg på på streken, og med mange mål til Falk fra den posisjonen, fikk vi aldri løpt på dem i starten, forteller Viktor Petersen Norberg.
Han var DHKs beste i den kampen, spesielt etter pause.

Viktor Petersen Norberg ble DHKs toppscorer med ni mål. Her passerer han Falks Jørgen Bach på vei mot ett av dem. Foto Roy Johnsen

1. divisjonslaget Falk gjorde seg ikke bort den første halvtimen mot Drammen HK i tredjerundekampen i NM. De spilte aggressivt i forsvar, fikk noen redninger, og i etablert angrep fant de gang på gang åpninger for sine strekspillere.
DHK-forsvaret på sin side ga målvakten Andrè Bergsholm Kristensen veldig dårlige arbeidsbetingelser den halvtimen han fikk stå, og i etablert angrep var det langt mellom de gode, kollektive aksjonene. DHK hadde en 12-8-ledelse, men tekniske feil og en del bomskudd i slutten av førsteomgangen inviterte Falk inn i kampen.
Til pause ledet DHK kun 15-14.
-Da hadde vi sett ut som et lag som gjennomførte en transportetappe på vei mot et eller annet. De kom i 110, mens vi var oppe på 90 prosent av kapasiteten. Men det var aldri noe stress, og vi fikk ryddet opp noe av det som ikke var bra nok den første halvtimen. Og andre omgang ble faktisk bedre enn det jeg hadde håpet på, sier trener Kristian Kjelling.

Vegard Saua og Kristian Kjelling hadde det hyggeligere på benken etter pause enn de hadde det den første halvtimen. Helt til høyre Leif Ole Engen. Foto Roy Johnsen.

Og den andreomgangen kan samtlige være bekjent av.
-Da vi gjorde ting halvveis før pause, hang de med. Men da vi strammet det opp etter pause, var forskjellen som den skal være, mener Kjelling.
– Vi tok bort noen av spillepunktene deres, og vant ballen ofte. Og så gjorde vi alt bedre og raskere enn det vi gjorde den første halvtimen, legger han til.
Det høres enkelt ut, men det lå mye, hardt arbeid bak i forsvar. Plutselig var aggressiviteten og tempoet der, og med hjelp av dem foran seg, fikk også Andreas Björkman-Myhr helt andre arbeidsbetingelser enn det makker Andrè hadde den halvtimen han spilte.

Henrik Hartz Hagen var lånt ut fra IL ROS i Sindre Ahos skadefravær, og unggutten scoret tre mål i NM-kampen. Foto Roy Johnsen.

DHK brukte fem minutter på å score seks mål, og med det ledelse 21-15. Fem minutter senere sto det 27-16, og fem minutter lenger ut i kampen hadde de scoret like mange mål etter pause som de gjorde på hele førsteomgangen. 30-18 sto det på tavla da.
-Der vi gjorde det alt for enkelt for dem, og de fant store rom før pause, var det nå potte tett, og de mistet nok litt av motivasjonen etter de ti første minuttene av andreomgangen, mener Petersen Norberg.
Falk-spillerne ble etter hvert tydelig preget av bomskudd, tekniske feil og mange returløp de ikke fikk noe igjen for, og på slutten hadde de resignert. Men ikke mer enn at de benyttet sjansene da DHK helt normalt mistet litt fokus defensivt på jakt etter flere kontringsmål.
-Vi spilte lenge bra forsvar, og jeg syns vi straffet dem skikkelig for feilene deres den siste halvtimen, sier Viktor Petersen Norberg.

Fysioterapeut Ingrid Aas Vissheim dra på plass fingeren til August Olsen Storbugt etter at han fikk den ut av ledd. Foto Roy Johnsen.

DHK spilte uten Sindre Aho som fikk litt trøbbel med ryggen på treningen tirsdag ettermiddag, og Ole-Henry Dahl fikk hvile en overbelastet fot. I tillegg forsvant August Olsen Storbugt ut av kampen før pause med en finger ut av ledd.

DHK har nå spillefri fram til bortekampen mot Elverum 3. oktober.

Kampfakta, 3. runde i NM:
Falk, Horten- Drammen HK 23-41 (14-15)

Lystlunden Arena -160 tilskuere.
Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Andreas Björkman-Myhr, Kristian Rammel 1, Kristoffer Raastad-Hoel 4, Ola Romsaas 3. August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 9, Markus Foslund Niva 4, Gøran Sørheim 3,Espen Gommerud Våg 5, Oskar Olafsson 4, Ola Hoftun Lillelien 5, Henrik Hartz Hagen 3.

Her er noen andre NM-resultater med eliteserielag involvert:
Nøtterøy-Runar 2443, Rapp-Kolstad 18-39, Urædd- ØIF Arendal 25-36, Lillestrøm-Haslum 32-36.