Sterk andreomgang ga e-cupseier – Norsk Topphåndball

Sterk andreomgang ga e-cupseier

-Jeg føler at vi har mye mer å gå på, og at vi kan så mye bedre enn det fikk vist fram i dag. Det viktige var å klare å snu kampen, og klarer vi å spille to slike omganger som den vi leverte etter pause, så skal vi klare dette, sier seksmålsscorer Viktor Petersen Norberg.

Førsteomgangen føltes nok som en liten oppoverbakke for DHK-spillerne, for de sleit virkelig med temposterke sveitsere. Og uten hjelp fra forsvarerne, kom heller ikke målvakten Sander Drange Heieren i gang med redningene. Men pausepraten var både kort og tydeligvis god, for DHK-spillerne var tilbake fra garderoben bare i løpet av noen minutter.
Ivrige etter å vise seg fra en bedre side.
For det hadde gått trått og seigt før pause. Sveitserne var også godt taktisk forberedt, og la igjen tre spillere høyt i banen når de mistet ballen for å dempe DHKs fryktede ankomstspill. Det, i tillegg til et 5:1-forsvar som ga urytme i angrep, var nok til å skape litt DHK-stress da de havnet bakpå, og måtte jage. På det meste ledet Suhr Aarau 17-13, og så sent som fem minutter før slutt ledet de 28-27.

DHK fik bedre og bedre orden på forsvarsspillet sitt jo lenger kampen varte, og det var viktig da det ble jevnt på slutten. Her er det Oskar Olausson (t.h.) og Viktor Petersen Norberg som knebler et par sveitsere. Foto Roy Johnsen.

Om sveitserne opplevde at de lenge fikk betalt for sine taktiske vurderinger, så følte ikke trener Kristian Kjelling at det var fullklaff med eget spill. Det vil si det var ikke noe feil med det taktiske, det var utførelsen som ikke var bra nok.
-Mye av det vi hadde forberedt oss på , og trent på, fikk vi ikke helt fram i denne kampen. Men det skulle ikke mer til en noen justeringer på hvor langt fram vi flyttet oss i forsvar, og da fikk vi også redningene fra Andrè. Og med redningene kom det også en helt annen flyt i spillet vårt, sier Kjelling.
Andrè Bergsholm Kristensen kom inn for Drange Heieren etter vel 20 minutter, og skal ha en stor del av æren for at DHK klarte å snu det til seier.
Han endte opp med en redningsprosent på 41.

-Med forsvar og målvakt på plass malte vi oss sakte, men sikkert inn i kampen, og det var sterkt å vinne på en trå og dårlig da. En slik seier gir bra med selvtillit, lover Kjelling.

August Olsen Storbugt fant lukene, og spillerne fant ham med pasninger, og da ble det tellende resultat. Fire mål ble det på strekspilleren mot sveitserne. Foto Roy Johnsen

Han måtte klare seg uten en koronasyk August Baskår Pedersen og en kneskadet Markus Niva, og Espen Gommerud Våg hadde bare et par-tre korte bytter etter å ha vært syk i tre-fire dager. Det ga naturlig nok ekstra belastning på flere av de andre spillerne. Blant annet strekspilleren August Olsen Storbugt. Som også hadde mye spilletid i forsvar.
Han fikk fortjent ros etter kampen.
-Jeg synes selv også at det gikk fint, og det er jo alltid morsomt å levere gode kamper, sier østfoldingen.
Han kjempet hardt for å skaffe seg rom på streken før pause, men da manglet DHK rytmen i spillet, og det kom ikke så mye ut av det. Etter pause, da flyten var bedre, fungerte også samspillet, og Olsen Storbugt bidro med fire mål.
-Vi løste alt mye bedre etter pause, og da fant vi også rommene vi hadde snakket om på forhånd, og som vi hadde blinket ut på videogjennomgangen, forteller August.
Før han tuslet av gårde til dopingkontroll sammen med Ola Hoftun Lillelien.

Hermann Gabriel Vildalen tok avslutningsansvar etter pause, og ble toppscorer med åtte mål. Han trakk også med seg Viktor Petersen Norberg, Gøran Sørheim og Ola Hoftun Lillelien til gode prestasjoner. Foto Roy Johnsen.

I en annen kvartfinale i EHF European Cup spilte Alingsås og tsjekkiske Talent Plsen 29-29 etter at svenskene utlignet i sluttsekundene.
Nærbø har walk over til semifinalene i denne turneringen, og møter vinneren av DHK- Suhr Aarau.

Kampfakta:
1. kvartfinale EHF European Cup:
Drammen HK – HSC Suhr Aarau 31-29 (14-17)

Dommere: Dorian Sirbu og Victor Serdiuc, Moldova.
DHK: Sander Drange Heieren og Andre Bergsholm Kristensen – Sindre Aho 1, Hermann Gabriel Vildalen 8, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 6, Gøran Sørheim 5, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson 1, Ola Hoftun Lillelien 5, David Kalvø Valderhaug, Theodor Sjøgren 1.
Toppscorer Suhr Aarau: Manuel Zehnder 8.
Returkampen spilles i Sveits søndag 4. april klokken 16.00.

Det er spilt nesten full serierunde i eliteserien denne helgen, og her er resultatene:
Nærbø-Sandefjord 29-29, Fjellhammer – Kolstad 26-28, Halden-Haslum 31-30, Bækkelaget – Bergen 36-32, ØIF Arendal – Elverum 25-30 og Runar – Kristiansand 35-26.