Foto: Sara Sanderød

Statistikken og 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
5. november 2020

Statistikk er tallfestede innsamlede opplysninger, men ordet statistikk kan også brukes som en benevnelse på selve talldataene …… eller helt enkelt forklart du tar innsamlede tall/opplysninger og lager en oversikt.

Og sammenhengen er?  

Er du over gjennomsnittet interessert, og ser både REMA 1000-liga kamper og 1.divisjonskamper så ser det ut som om det er mer kort og utvisninger i 1.divisjon, men det er her statistikken kommer deg til unnsetning – for det bare ser slik ut (tror vi).

I alle fall, vi har sett litt på lagene bak tallene under overskriften «Bestrafning lag»….etter åtte runder (vel, to lag og en kamp gjenstår før den åttende runden er komplett, men statistikken tilsier at det ikke blir den store forandringen).

HK Herulf Moss topper råtass-listen for lag, går vi på enkeltspillere så er det Charlottenlund sin bakspiller Mats Guldseth som troner øverst på listen.  

I andre enden av skalaen finner vi Vikhammer HK som det snilleste laget, mens Nøtterøy Håndball sin Axel Oscar Morand er snilleste gutt i klassen.

Tørre tall og fakta, hentet direkte fra handball.no