Kristoffer Henriksen (bildet) ble Norges toppscorer mot Romania med 20 poeng. Foto: Jozo Cabreaja/kolektiff/NHF

Spenning til siste kast for gutta

Tekst: Mari Kluge Johnsen/NHF
15. juli 2021

Beachgutta gjorde det svært spennende for seg selv og oss andre i sine to siste innledende kamper.

Beachgutta måtte vinne begge onsdagens kamper, for å være sikret avansement til hovedrunden.

Onsdagens første kamp var mot Romania, og i den kampen vant Norge første periode enkelt. Andre periode vant også Norge, om enn knepent med bare ett poeng. Dermed ble det seier 2-0, og kanskje kunne man si at Norge hadde fått én fot i hovedrunden…

I onsdagens andre kamp ventet Tyrkia. Første periode ble jevn, men Tyrkia trakk det lengste strået og vant 24-22. I andre periode var det Norge som hadde overtaket, og de vant til slutt 24-20. Dermed var det duket for shoot out for å avgjøre kampen.

Heldigvis satte Norge inn alle sine forsøk, mens de klarte å stoppe flere av Tyrkia sine. Dermed vant Norge kampen 2-1 etter shoot out, og dermed klarte de å avansere til hovedrunden!

Trener Anders Holand Pettersen var godt fornøyd med guttas prestasjoner:
– Det var deilig med avansement! Jeg syns Tyrkia har spilt bra hittil i mesterskapet, så jeg var litt urolig før kampen. Men gutta svarer når de vet at det gjelder, og vi spilte vår hittil kanskje beste kamp! 
Det blir spennende videre, men vi vet vi møter tre lag nå som er mulig å vinne over. Frankrike har vi vært sammen med på treningsleir før EM, og da vant vi begge oppkjøringskampene. Vi gleder oss!

Norge havnet på tredjeplass i sin gruppe, og tar med seg 0 poeng videre. De krysser nå med gruppe B, og skal i hovedrunden møte Ungarn, Frankrike og Ukraina. Den første kampen blir mot Ungarn torsdag kl 17.00. Kampene kan du strømme live på Viaplay.

Kampfakta
Beach-EM herrer, gruppe A

Norge – Romania 2-0 (23-14, 15-14)
Norges toppscorer: Kristoffer Henriksen – 20.

Tyrkia – Norge 1-2 (24-22, 20-24, 6-9)
Norges toppscorer: Christian Daviknes – 16.

Se også NHFs beach-EM sider og EHF mesterskapsside.

Du kan også følge Beachgutta på Instagram