Spennende ble det, men det gikk ikke helt som vi håpte – Norsk Topphåndball

Spennende ble det, men det gikk ikke helt som vi håpte

For å sitere kommentatorene både i radio og fjernsyn «vi kjenner ikke igjen Norge i dag».  I kveld var det Kroatia som førte an, og med «flere tusen» kroater på tribunen gikk det ikke helt Norges vei i starten av kampen. Avstanden var ikke stor, men stort sett var det Kroatia som var ett og to mål foran.

De norske guttene gav aldri opp, og med åtte minutter igjen av kampen stod det 21-21. Og kampen var fremdeles like åpen….. og spennende.

Det ble noen forrykende sluttminutter, minutter som hadde det meste. Straffebommer (eller redninger om du vil), utvisninger, feil, scoringer og utligninger. Norge utlignet med 28 sekunder igjen av kampen og Kroatia la time-out kortet på 23-23.

Og ekstraomganger!!! Som om det gjorde det hele mindre spennende? Kampen var like uavklart etter første ekstra omgang (24-24).

26-25 til Norge på en flott kontring 2 ½ minutt i andre ekstra omgang, og Kristian Bjørnsens første scoring i kampen. Tiden gikk (fryktelig sent), men Norge ledet fremdeles med 40 sekunder igjen av omgangen. Før det ble straffe til Kroatia med knapt noen få sekunder igjen – og nye to ganger fem minutter (26-26).

Ingen mål de første to minuttene, før Norge og Magnus Jøndal la på til 27-26 men så utlignet Kroatia like etter. Deretter fulgte en teknisk feil fra Norge, med påfølgende kontring og ledelse til Kroatia. Ny kontring, denne gang til Norge og det stod 28-28, og de andre første fem var over.

Det stod fremdeles 28-28 og tiden gikk mot full tid og straffer – hvem «tør» å skyte? Med knappe 40 sekunder igjen fikk Norge ballkontroll, men det ville seg ikke. Kroatia fikk en siste sjanse og med marginene på sin side  er de i finalen med 28-29 seier etter fire ekstraomganger.