Foto: Sara Sanderød

Spaltelangs i 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Tabellens topp tre denne uken er Follo, Falk Horten og TIF Viking. De to første med en kamp mindre spilt enn bergenserne på tredje plass. De har til sammen 15 poeng, har laget 323 mål og sluppet inn 281.

TIF Viking er eneste 1.divisjonslaget som er igjen i cupen. De skal møte Drammen HK i kvartfinalekamp onsdag 07.oktober

Sandnes har kun spilt to kamper mens HK Herulf Moss allerede har vært gjennom fem runder

Neste runde i 1.divisjon er 10. og 11.oktober, følg med for mer om de kampene.

Til da så kan du lese hva HK Herulf sa til egne FB-sider etter tapet for TIF Viking

Første hjemmetapet for Herulf kom mot ett godt Viking TIF lag.

– Vi går på̊ første tap på hjemmebane, mest på grunn av en svak andra omgang individuelt. Vi står godt nok bakover, men får for få redninger. Vi spiller godt i angrep, men bommer 7-8 muligheter alene med målvakt.

Gutta går til pause to mål bak. Etter samtaler i sekreteriatet blir pauseresultatet endret fra 11 – 13, til 11 – 14 i løpet av pausen.

I andre omgang kommer vi aldri opp på noe godt nivå̊, Viking øker tidlig ledelsen til 7-8 mål. Vi rullerer siste 10 minuttene og taper til slutt med 10 mål.

Follo HK skriver på sin FB side om seieren over OSI «2 nye viktige poeng i boks! 13 plussmål ble det til slutt i Stil Arena. Gode bakover hele veien og bra fremover også med 40 mål totalt. Hele 22 av 24 skudd i mål i 2.omg – godkjent uttelling også»

Kristiansand har delt FDV sin kampoppsummering på sine sider, vi siterer;

«KRS ledet 20-12 til pause. Kampen startet jevnt og etter 15 minutter sto det 8-8, men inn mot pause dro hjemmelaget sakte, men sikkert ifra. Charlottenlund spilte offensivt i forsvar og dette ga god plass til den svenske kjempen vår Joakim Larsson på linjen. Etter pause la Charlottenlund om til 6-0-forsvar og fikk i tillegg i gang kontringsspillet sitt. Dette gjorde at stillingen midt i 2. omgang var 25-20 til vertene. Men derifra og ut var det ingen tvil. Vertene vant med 13 mål mot laget de tapte mot i begge oppgjørene i fjor».

Alle foto: Sara Sanderød