Sør-Norge rundt med REMA 1000-ligaen

Noen er over halvveis i sesongen mens andre nærmer seg halvveis. Søndag spilles det fem REMA 1000-liga kamper fordelt på haller i Bergen, Stavanger, Arendal, Lørenskog og Sandefjord.

Bergen

FyllingenBergen – Bækkelaget Håndball Elite i Framohallen kl 17:00

Det har svingt litt for hjemmelaget så langt i sesongen og før det som er runde 14 for hjemmelaget ligger de på en utsatt niende plass med 12 poeng på de tretten spilte kampene. Men det er tett oppover og de er bare fem poeng fra tredjeplassen.

Tredjeplassen er der søndagens motstander Bækkelaget ligger før oppgjøret i Framohallen. For Bækkelaget sin del er det bare tre poeng opp til tabelltoppen.

Forrige sesongs møter mellom de to endte i borteseier både i Framohallen og i Nordstrand Arena. Men, i årets NM runde (åttendedelsfinalen) fikk Bækkelaget juling av FyllingenBergen, og hjemmelaget har kun tapt en kamp på hjemmebane denne sesongen. For gjestene sin del er det litt mer 50/50 med tanke på bortepoeng.

Følg med på Direktesport.no for hvordan det går søndag kveld.

Stavanger

Viking Håndball – Kolstad i Stavanger Idrettshall kl 17:00

Skal Viking Håndball få fornyet kontrakt i REMA 1000-ligaen må de ta flere poeng.  Forrige runde spilte de jevnt med besøkende Fjellhammer i 45 minutter, men da var det slutt på kreftene og poengene dro over fjellet. Hjemmelaget står med fem poeng etter tolv kamper.

Søndag kommer Kolstad på besøk i Stavanger Idrettshall. Trønderlaget har så langt hatt en varierende sesong, med et par (for mange) overraskende tap. Nå ligger de på sjetteplass på tabellen, med kun få poeng opp til medaljene.

Da lagene møttes i Kolstad Arena tidligere i sesongen endte det med hjemmeseier, men ikke helt uten kamp. Første omgang ble den gang målfattig med «bare» 11-7 ledelse til Kolstad til pause. Nå har Viking fått mer både erfaring og rutine i REMA 1000-ligaen enn de hadde ved sesongstart.

Kampen følger du på Direktesport.no. Og mens du venter, kan du lese hva Viking skriver om kampen på sine hjemmesider.

Arendal

ØIF Arendal Elite – Sandefjord i Sør Amfi kl 17:00

Davids kamp mot Goliat? Sandefjord reiser de omtrentlige 14,5 milene sørover til Arendal for å møte tabelltopp ØIF Arendal søndag kveld.

Hjemmelaget har et uttalt mål om å utfordre Elverum i toppen av norsk herrehåndball og ligger før søndagens runde på topp foran nettopp Elverum. I cupen ble ØIF Arendal slått ut av Nærbø, i serien har de kun avgitt poeng til FyllingenBergen (tap), Bækkelaget og Fjellhammer (uavgjort). Det blir med andre ord ingen lett oppgave for laget fra hvalfangerbyen søndag kveld.

Sandefjord har slitt med å holde «kampen ut» og har i flere kamper spilt jevnt med de antatt bedre lagene. Senest i forrige uke da de holdt Drammen HK til uavgjort til pause før et ras av utvisninger stoppet Sandefjord i den kampen. Mens du venter på kampen på Direktesport.no kan du lese hva ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic sier om sesongen så langt og litt inn i fremtiden.

Lørenskog

Fjellhammer – Elverum i Lørenskoghallen kl 18:00

Elverum kommer «direkte» fra Champions League kamp i Ungarske Szeged. Med to poeng opp til ØIF Arendal og to kamper mindre spilt samt tap i nevnte Champions League kamp er Elverum klare til kamp mot REMA 1000-liga kollega Fjellhammer.

Da lagene møttes i Terningen Arena tidlig i september holdt fjorårets 1.divisjonsvinner Elverum til en målfattig start på kampen (6-6 etter 15 minutter). Til pause i den kampen ledet Elverum 15-13 før de i andre omgang viste hvorfor de har vært Norges beste lag de siste sesongene. De satte inne et ekstra gir (ev sitt «vanlige gir») og vant til slutt 30-22.

Fjellhammer har slått Kolstad, spilt uavgjort mot ØIF Arendal (i Arendal), spilt jevnt mot både Drammen og Nærbø. For å nevne noen kamper. Ser vi på de siste oppgjørene så har de tatt poeng i annenhver kamp. Forrige runde var ikke en av dem.

Vil du vite hvordan det går så ser du kampen på Direktesport.no

Sandefjord

Runar Sandefjord – Halden Topphåndball i Runarhallen kl 18:00

Halden tar «turen over fjorden» til Sandefjord for å kjempe om to nye REMA 1000-liga poeng. Gjestene ligger utsatt til med tanke på ny sesong i REMA 1000-ligaen. Omtrent «alle» Halden sine kamper har resultatmessig vært veldig jevne. På hjemmebane var de f.eks bare ett mål fra å ta poeng fra Elverum, ØIF Arendal måtte slite for å få med seg poengene hjem etter runden 22.november.

Runar Sandefjord er i øyeblikket inne i sluttspillet, men her er det tett mellom lagene og alle mål teller i kampen om poengene og tabellplasseringene. Statistisk sett så er det sånn ca. 50/50 med tanke på hvor mange av hjemmekampene Runar Sandefjord har gått seirende ut av. Da kveldens to lag møttes i Halden tidligere i sesongen ble det borteseier med sifrene 27-29.

Hvem scorer fleste mål i Runarhallen søndag kveld? Følg med på Direktesport.no. I mellomtiden kan du lese hva Runar Sandefjord sier før kampen.