Seier til Flint over Byåsen

Tekst: Trond Sørøy/Flint Tønsberg Håndball
Foto: Ravn Foto

16. januar 2022

Som i serieåpningen ble det seier over Byåsen!

Etter en perfekt taktisk gjennomført første omgang, via en downperiode i starten på andre omgang hvor Byåsen tok initiativet, til å kjempe seg tilbake i kampen.  Både opp på uavgjort og til slutt også forbi.


Det ble nervepirrende sluttsekunder for hjemmelaget hvor Byåsen hadde ballen og jaktet utlikningen.  Men de klarte aldri å komme til en god avslutning på grunn av heroisk forsvarsinnsats av Flintjentene.

Den udiskutable Flint-helten i kveld var Zaynab Elmrani.  Stillingen 21-23 holdt seg i en evighet på grunn av hennes fantastiske målvaktspill.  Og da de hvitkledde også fikk orden på angrepsspillet fikk Flint igjen kontakt på 23-23 og etter sjumeterscoringer av Andrea Varvin Fredriksen var Flint foran på 25-24.  Det holdt akkurat det og den første seieren på «evigheter» var endelig et faktum.


Torbjörn Klingvall har terpet og terpet på treningene at Flint skal fremstå som en enhet med et grunnspill uten enkeltmannsprestasjoner.  At spillerne skal føle seg trygge i sine roller og vite arbeidsoppgavene som forventes til enhver tid.  Dette igjen skal føre til færre tekniske feil og dårlige vurderinger.

I onsdagens stortap mot Sola var det lite som fungerte.  Men på de få treningene som har vært etter den kampen, har spillerne tatt sjumilssteg og i første omgang i REMA 1000 Arena i kveld så man knapt en teknisk feil hos hjemmelaget.  Det kombinert med alle paradene til Zaynab Elmrani gjorde at det var Flint som var i føringen til pause på 14-13. 


I det første kvarteret i andre omgang var det akkurat som at Flintspillerne ikke var helt til stede og stadige tekniske feil og avslutninger på dårlige sjanser ga laget fra Trondheim mulighet til å ta over initiativet i kampen.  De vant blant annet en periode 5-0 og kampen virket kjørt. 

Byåsen ble kanskje litt for overmodige siden det gikk så lett i denne perioden.  Men så kom Flint i gang igjen med angrepsspillet igjen og malte på og kom til gode muligheter og Byåsenledelsen skrumpet sakte, men sikkert.  Kombinert med målvaktsredninger på viktige tidspunkt i matchen så ga det en etterlengtet seier til Flint.


Malin Lundemo var tilbake i lagoppstillingen etter at hun stod over mot Sola.  Hennes tilstedeværelse skal ikke undervurderes og at hun stod mye av kampen i playmakerrollen var viktig for kveldens resultat. 

I forhåndsreportasjen til kampen mot Byåsen var det fokus på alle spillerne født i 2003-årgangen som er på A-laget til Flint.  Sanne Løkka-Hagen og Charlotte Koffeld Iversen stod mye på banen i kveld og det ble en scoring på Sanne og fire scoringer på Charlotte i kveld. 


Bakspiller Nora Asbjørnsen sa dette om kveldens innsats rett etter kampslutt:

– Jeg synes vi jobber bra i forsvar og jobber for hverandre og er tydelig i avtalene.  Og så er det mer ro og trygghet i angrepsspillet og vi stoler på spillet og går på satsningene har øvd på treningene.  I tillegg får vi løpt hjem i forsvar og slipper så mange kontringsmål imot, som var et problem i den forrige kampen på onsdag.

– Jeg følte at vi var tryggere foran denne kampen enn hva vi var foran kampen mot Sola.  Vi fikk mer flyt i spillet med færre tekniske feil.  Og Zaynab står en utrolig god kamp i mål i dag.  Så det er kult!

– Vi hadde ikke helt det samme trykket i forsvar i starten på andre omgang.  Intensiteten datt litt, men så fikk den opp igjen og vi begynte å vinne duellene en mot en igjen, som var viktig.  Ting går litt opp og ned, vi slapp oss kanskje litt mye ned siden vi hadde spilt så bra i første omgang.  Med bedre forsvarsspill fikk vi satt opp et bra spill fremover i angrep som fungerte. 

– Vi tar med alt det positive fra kampen, men det er fortsatt ting både i forsvar og angrep som vi skal jobbe videre med.  Vi ønsker hele tiden å videreutvikle oss både som lag og spillere. 

– Det var et kjempesteg opp fra kampen på onsdag og jeg er veldig fornøyd.  Det var deilig med en god kamp og at vi fikk trygghet på at det vi gjør på trening også fungerer i kamp. Seriekamp i REMA 1000 Arena søndag 16. januar 2022

FLINT TØNSBERG – BYÅSEN  25-24  (14-13)

Andrea Varvin Fredriksen  7
Celina Vatne  5
Charlotte Koffeld Iversen  4
Ellen Marie Folkvord  4
Malin Lundemo  3
Sanne Løkka Hagen  1
Nora Asbjørnsen  1
Felicia Celine Tangen
Maria Kvannli
Anna Klausen Jacobsen
Martine Grip Øvreberg
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Julie Dybdahl
Karoline Müller Lislien
Gabi Sørvik-Hansen


KAMPUTVIKLING Flint – Byåsen

1. omg:  3-0  *  3-3  *  6-6  *  9-8  *  10-11  *  14-13.

2. omg:  15-13  *  15-18  *  18-19  *  18-21  *  21-23  *  23-23  *  25-24.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Sanne Løkka Hagen
Høyrekant:  Charlotte Koffeld Iversen
Linjespiller:  Ellen Marie Folkvord