Solid seier mot Oppsal – storspill av Ege Grønlund. – Norsk Topphåndball

Solid seier mot Oppsal – storspill av Ege Grønlund.

Storhamar hadde full kontroll på Oppsal i dagens hjemmekamp i Boligpartner Arena. Anført av en strålende Sofie Ege Grønlund og en råsterk Ane Cecilie Høgseth satte jentene standarden fra start. Vi gikk raskt opp i en 4-0 ledelse, og tre av målene kom fra nevnte Høgseth. Tidligere i sesongen har jobben Ane har gjort inne på linja kanskje vært noe usynlig for publikum. Hun har gjort en formidabel innsats for våre bakspillere, som har fått blomstre med gjennombrudd og skudd bak i banen. Gjennom å binde opp forsvaret har hun gjort plass for medspillerne sine. I dag var det imidlertid dagen for innspill og scoringer fra linje også.

Etter en start det luktet svidd av slipper vi Oppsal litt lettere til det en periode og det svinger litt av prestasjonene fremover i banen. Noe upresise pasninger og litt for raske og dårlige avslutninger fører til at Oppsal henger ganske greit med en god stund. Helt opp kommer de allikevel aldri, til tross for noen til dels store muligheter. Vår sisteskanse Sofie hadde nemlig planer om å stenge bakover. Hun har vært aldeles strålende på trening i lang tid. Potensialet har det aldri vært noen tvil om. I dag viser hun virkelig hvorfor hun er sett på som et av de største keepertalentene i Norge. Oppsal kommer til flere gode muligheter, mange av dem fra seks meter, men Sofie varter opp med den ene redningen mer imponerende enn den forrige.

Vi står aggressivt og bra bakover store deler av omgangen, og slipper kun inn fire mål de første 17 minuttene. Det kommer en liten down de neste åtte, og etter 25 minutter leder vi kun 12-10. En liten oppstrammer og med litt bedre konsentrasjon drar vi igjen fra litt de siste fem minuttene av omgangen, og går til pause med en femmålsledelse 16-11.

I andre omgang får vi satt forsvaret enda litt bedre og Sofie fortsetter der hun slapp i første. Vi løper over Oppsal ved flere anledninger. Susanne har tatt ansvaret på venstrekant med den største selvfølgelighet og fortsetter å løpe inn kontringer. Etablert angrep sitter også bedre. Vi er mer nøyaktige i både pasningsspill og valg av skuddmuligheter.

Vi løfter forsvaret noen flere hakk, klarer å holde oppe aggressiviteten, få brudd i spillet til Oppsal og treffer godt med taklingene. De gangene vi blir spilt ut står Sofie stort sett i veien for ballen. Guro setter både knallharde skudd bak i banen og går på gjennombrudd. Anniken løper opp Oppsal-spillerne ved flere anledninger, står bra i forsvar samtidig som hun løper like hurtig fremover i banen. Betina er tilbake med både innspill, den velkjente overslagsfinten og gjennombrudd.

Etterhvert virker det som Oppsal blir slitne, og vi siger jevnt ifra i målprotokollen. Utover i omgangen er spørsmålet bare hvor stor seieren skal bli. Kampen ender med solide 36-20. En godt gjennomført kamp av hele laget. Sofie blir, med en redningsprosent på over 50, svært fortjent kåret til vår beste spiller.

Neste kamp i Rema 1000-ligaen er 22.09 kl 18.30 borte mot Follo.
Deretter tar vi imot Byåsen til NM-kamp 29.09 kl 18.00.