Solid seier for Storhamar over Sola – Norsk Topphåndball

Solid seier for Storhamar over Sola

Onsdag kveld var det igjen klart for hjemmekamp i Boligpartner Arena, og det var Sola som sto på den andre banehalvdelen. Sola lå før kampen på tredjeplass, og har fått en god start på sesongen. De kom fra en sterk seier mot Molde sist, mens Storhamar slo Larvik uten å imponere.

Det virket som Storhamarjentene virkelig hadde bestemt seg for å vise hva de har inne. Forsvarsspillet til Storhamar har en helt annen intensitet enn vi har sett de to første kampene, og ankomstspillet satt direkte fra start. Det var høyt tempo, gode og ekte satsinger og god uttelling på skuddene. Allerede etter fem minutter satt 5-2 fra Guro Nestaker.

Det ble en relativt jevn start, selv om Storhamar holdt seg et par mål foran, men etter omlag ti minutters spill begynte Storhamar å dra fra i målprotokollen. Vi står strålende i forsvar, får flere redninger fra Tonje Lerstad og løper over Sola. Det er kontringer og hurtig ankomstspill, og det scores fra alle posisjoner. Etter omlag 15 minutter står det 13-6 og Storhamar har virkelig festet grepet.

Sola klarer atter en gang å nærme seg litt i målprotokollen, men det nærmeste de kommer er 14-11 etter 20 minutter. Derfra og inn til pause er det på nytt fullstendig Storhamar-dominans. Sola klarer bare å score ett mål de siste ti minuttene, mot Storhamars seks. Dermed tar lagene pause på stillingen 20-12 til Storhamar. Ingen tvil om at dette er sesongbeste så langt fra Storhamar.

Det kunne se ut som Sola hadde bestemt seg for å steppe opp noen hakk før andre omgang. De var med ett mer aggressive i sitt forsvarsspill og fikk inn flere taklinger. Angrepsspillet var også i bedring og de scoret omgangens fire første mål.

Den nøytrale tilskuer øynet kanskje spenning igjen. men etter en time-out fra Kenneth Gabrielsen kom Storhamar mer til hektene og Guro satte inn Storhamars første mål i andre omgang etter nærmere ni minutter. Deretter brukte vi bare fire minutter på å komme oss opp igjen i åttemålsledelsen vi hadde til pause.

Intensiteten i forsvarsspillet holdt seg godt selv om Sola kom seg til flere gode sjanser enn i første omgang. Sara Rønningen kom inn og gjorde sine saker bra i midtforsvaret mens Tonje Lerstad fortsatte å ta baller aller bakerst.

Sola presterer en bedre andre omgang, og etter en strålende første omgang da det meste klaffet for Storhamar, synker presisjonen og uttellingen noe i andre, men vi har god kontroll og sikrer oss en trygg og god seier 33-26.

Storhamars beste spiller blir Tonje Lerstad.