Sola videre til kvartfinale! – Norsk Topphåndball

Sola videre til kvartfinale!

Sola skinner i European League og sikret seg kvartfinaleplass

Bare to dager etter at Sola slo Motherson Mosonmagyarovari i European League på «bortebane» i Åsenhallen 31-26, var det duket for returkamp mot det ungarske laget. Dagens kamp ble spilt i Stavanger Idrettshall, og det var Sola som var hjemmelag.

Det var bortelaget Mosonmagyarovari som startet med ballen, men hjemmelaget Sola satt første ball i mål etter en flyver fra Camilla Herrem over til Kristina Novak. Lagene følgte hverandre tett de første minuttene, og etter 5 spilte minutter var stillingen 2-2. Kampen bærte preg av mye tempo fra begge lag. Live Rushfeldt Deila scoret to gode kontringsmål på rad og sendte Sola opp i ledelse 5-4, som også var stillingen etter ti minutter. Mosonmagyarovari scoret tre mål på rappen, og sendte det ungarske laget opp i en 7-5 ledelse. Etter halvspilt første omgang var stillingen 6-7 etter scoring av Kristina Novak.

De ungarske jentene beholdt overtaket og gikk raskt opp i en tomåls-ledelse igjen. Solajentene nektet å la det ungarske laget styre kampen, og utlignet til 9-9 etter et straffekast fra Camilla Herrem. Etter 21 minutter overtok Sola ledelsen etter et fint kantskudd fra Maja Magnussen. Etter at Kristina Novak fikk 2 minutters utvisning, vant Sola undertallsperioden og gikk opp i ledelsen 13-10 fem minutter før slutt. Sola fortsatte den gode flyten frem mot pause, og gikk i garderoben med en 16-12 ledelse.

Live Rushfeldt Deila spilte en god kamp for Sola, og noterte seg for flere fine mål og assister. Deile ble kåret til banens beste spiller. Foto: Kenneth McDowell  Foto: Kenneth McDowell

I andre omgang var det bortelaget som kom best i gang og scoret tre raske mål på rappen. Etter 35 spilte minutter hadde Mosonmagyarovari redusert til 15-16. Det tok litt tid før Sola scoret sitt første mål i andre omgang, men når de først scoret ble det to mål på rappen. Ti minutter inn i andre omgang ledet Sola 19-16. Lagene fortsatte å følge hverandre tett, og halvveis inn i andre omgang var stillingen 21-18 i Solas favør.

Målvakt Tonje Lerstad stod godt første halvdel av andre omgang, og noterte seg for flere viktige redninger. Etter 50 spilte minutter var Sola seks mål foran på stillingen 23-18 etter mål av Maja Magnussen. Det ungarske laget reduserte til 21-24 fire minutter til slutt, og beholdt spenningen i kampen. Sola kjørte tempo de siste minuttene før slutt, og satte viktige baller i mål for å sikre seieren. Flere av Solas spillere storspilte og var store bidragsytere til at sola til slutt vant 27-22 etter at syvmålsscorer Maja Magnussen satte spikeren i kista.

Sola sikret seg dermed kvartfinaleplass i European League! Neste kamp for Sola i European League er Søndag 20.02 mot ES Besancon kl. 16:00.

EHF European League kvinner – gruppespill

Sola HK – Motherson Mosonmagyarovari KC 27-22 (16-12)
Stavanger idrettshall, Stavanger
Mosonmagyarovari toppscorer: Lilly Leticia Török, Tanja Asanin & Gabriella Tóth – 4 mål
Solas toppscorer: Maja Magnussen – 7 mål
Utvisninger: Mosonmagyarovari 2×2 minutter, Sola 1×2 minutter