Sola med solid seier mot Oppsal! – Norsk Topphåndball

Sola med solid seier mot Oppsal!

Det var klart for ny bortekamp,  for Sola denne gang i Oppsal Arena. Lagene hadde møtt hverandre 11 ganger siden 2012/2013 sesongen - med henholdsvis åtte seire til Oppsal og tre til Sola.

I intervjuene før kamp sa begge trenere at de forventet seg en tett og jevn kamp, men selv om Oppsal hadde hatt tøffe motstandere i sesongstarten, sto Sola som favoritt etter solide fire seire på rad.

Kampens første scoring fikk Hege gleden av å sette i mål, etterfulgt av en herlig kontring av Camilla, og vi skaffet oss en tidlig to måls ledelse. Sola startet kampen godt defensivt, men dessverre gjorde noen personlige feil i angrep at Oppsal utliknet til 3 – 3 etter fem spilte minutt.

Etter ti spilte minutter og en god Sola periode hadde bortelaget dratt litt fra og ledet 5 – 9. Oppsal tok en time-out, da de hadde blitt hardt straffet av et effektivt bortelag som utnyttet deres tekniske feil. Få minutter etter var det Sola som tok en time-out, da Oppsal hadde hatt en god periode etter sin.

Sola beholdt en trygg ledelse frem mot pause, og vi fikk se en målrik første omgang – med ett pauseresultat 15 – 22.

Andre omgang startet med to kjappe scoringer fra begge lag. Publikum fikk se to lag som fortsatte å spille i høyt tempo, og spesielt bortelaget fikk flere scoringer etter hurtig avkast og tempo i angrepsspillet. Etter ti minutter sto det 19-27.

I siste del av kampen var det liten tvil om at poengene ble med tilbake til Sola. Kristina, Kaja og Camilla viste godt igjen i målprotokollen, og Live med flere assist – og beviste at det var fullt fortjent med gårsdagens uttak til rekruttlandslag og landslagssamling. Laget fortsatte med god kontroll bakover, samtidig som man i angrep fikk se flere flotte innspill og avslutninger.

Kampen ender med en kontrollert seier på bortebane 29 – 34. Vi tar dermed vår femte strake seier i årets sesong. Kaja Haugseng blir kåret til Solas beste spiller for andre kamp på rad.