Sola kontrollerte inn til 10-målsseier – Norsk Topphåndball

Sola kontrollerte inn til 10-målsseier

Sola sikret seg i kveld sin niende seier på rad, i NM og serie.  Og har koblet grepet om tredjeplassen etter Moldes kollaps mot Byåsen.

Larvik har ikke spilt kamp på 14 dager da de tok sesongens første poeng i uavgjortresultatet mot Fredrikstad.  Det må være lov å si at man kanskje kunne ha forventet litt mer av Larvik i denne kampen etter to ukers opplading?

Det var dog relativt jevnt en stund etter at Hanna Åhlén på egenhånd holdt Larvik inne i kampen frem til stillingen 10-8 etter tjue minutter.  Da koblet Sola grepet og begynte å sige i fra.

En relativt trygg 6-målssledelse ble tatt godt vare på i de siste 30 minuttene og med mange unge fjes på banen for hjemmelaget i sluttminuttene økte Sola til 10-målsseier 31-21.

Mulighet til bronse

Selv om Sola ikke har snakket om at medalje kan være en mulighet, er det en realitet nå.  Tertnes er koblet av i kampen om tredjeplassen etter at koronautbruddet ødela mye for laget etter hjemkomsten fra Romania.

Sola ligger nå fire poeng foran Molde, som har en kamp mindre spilt.  Sola slo Molde 26-20 tidligere i høst.

Malin Holta og Camilla Herrem ligger som nummer 1 og 2 på toppscorerlisten for REMA 1000-ligaen med henholdsvis 75 og 65 mål.  Kristina Sirum Novak ligger på tiendeplass med 42 mål.

Ett poeng

Larvik ligger helt sist med sitt ene poeng.  For Larvik sin del kan de ikke drøye altfor lenge med å komme i gang med poengfangsten selv om både Oppsal og Rælingen fortsatt står med bare to poeng.  Larvik har igjen Fana og Aker før jul og møter Rælingen i nøkkelkamp 6. januar.  I den kampen må det bli 2 poeng for å kunne ha et håp om å berge plassen.

SOLA – LARVIK  31-21  (17-11)

Mestscorende for Sola:  Malin Holta 7, Camilla Herrem 6, Kristina Sirum Novak 5.

Larvik:  Hanna Åhlén 5, Trine Bronsta 4.

BB:  Camilla Herrem (Sola) og Hanna Åhlén (Larvik).