Sola klart best og videre i European League – Norsk Topphåndball

Sola klart best og videre i European League

Russiske Kuban Krasnodar klarte aldri å ta igjen Sola, som tok seg videre med sammenlagtseier 68-57.

Etter den første kampen i Åsanehallen ledet Sola med fire mål før returoppgjøret i andre kvalifiseringsrunde i EHF European League mot russiske Kuban Krasnodar. Returoppgjøret ble spilt på Kubans hjemmebane i Russland.

Sola fikk best start på kampen, og kom opp i en tremålsledelse etter fem minutter. Etter halvspilt omgang hadde rogalendingene økt ledelsen til fem mål. Sola fortsatte å kjempe for målene før pause, og ledet på et tidspunkt 10-18 over hjemmelaget.

Et par bom fra Sola og to treff fra Kuban senere stod det 14-20 med fem minutter igjen av første omgang. Men bortelaget ga seg ikke, og et godt angrep og en avslutning med flyvervariant sendte Sola opp i en åttemålsledelse igjen før pause. Stillingen stod 14-22 da lagene gikk i garderoben etter en målrik omgang.

I andre omgang kom Kuban best i gang og spiste opp to mål av ledelsen til Sola. Det tok seks minutter før Sola fikk satt den første ballen i målet, og stillingen stod 16-23. Det russiske laget holdt et høyt tempo, men kom seg aldri nærmere enn syv mål.

Like før halvspilt omgang hadde Sola muligheten til å øke til en timålsledelse, men et sterkt forsvar fra Kuban og et utvisning til Sola gjorde det vanskelig. Derimot kom Kuban nærmere og snevret ledelsen til 22-27.

Fem mål var det nærmeste det russike laget kom. Sola slapp seg aldri ned og kom igjen foran med syv mål, og kampen endte med 31-24 til Sola.

Med sammenlagtseieren 68-57 går Sola videre til tredje kvalifiseringsrunde i EHF European League, som starter lørdag 13. november.