Sola klar for Cupfinale! – Norsk Topphåndball

Sola klar for Cupfinale!

Sola skal spille sin første senior NM-finale noensinne.  Laget har vært i flere J20-finaler tidligere.  I semifinalen mot Fredrikstad i Kongstenhallen i kveld ble det seier 29-22 etter ledelse 15-8 til pause.

Det ble aldri en gjentakelse av serieoppgjøret hvor Sola vant med knappest mulig margin.  Fredrikstad har vært slått ut av korona og har hatt få fellestreninger inn mot denne semifinalen.  I tillegg manglet Fredrikstad blant annet Andrea Rønning og de to linjespillerne Maja Muri og Martine Guterud Helland i denne kampen.

Sola kom best i gang

Bortelaget gikk rett i 3-0 ledelse, men to fine kantavslutninger fra Ida Marie Syversen Kallhovd ga stillingen 2-3.  Men så avgjorde i realiteten Sola kampen med en god periode hvor de gikk i fra til ledelse 10-3.

Ved pause ledet Sola med sju mål.  Det nærmeste Fredrikstad kom, var fem mål bak ved flere anledninger.  Senest på 20-25 da fem minutter gjenstod.

Sola stilte med sin samspilte første-sjuer og Fredrikstad med svekket lag hadde ikke mulighet til å gi bortelaget kamp om finalebilletten i kveld.  De gulkledde skal dermed møte Vipers Kristiansand i romjula.

Ida Marie Syversen Kallhovd. Foto: Eva Malmstrøm

Gode høyrekanter

Kampens mest severdige øyeblikk var å se høyrekantene på hvert lag.  Ida Marie Syversen Kallhovd scoret fem ganger og har en vidunderlig teknikk.  Hun er bare 19 år, så hun kan vi vente mye av fremover.

Maja Magnussen hos Sola ble kampens toppscorer med ni mål.  At den samme Maja fikk lite spilletid i Byåsen i fjor og ble plassert til å spille på Byåsen Bredde i 2. divisjon, er nesten ikke til å tro.  Nå er hun trygg og sprudler i kamp etter kamp.

Dessverre fikk vi oppleve nok en alvorlig skade i denne kampen.  Etter 51 minutter skrek Sola sin linjespiller Martine Wolff av smerte etter en duell med Thale R. Deila.  Martine var ute det meste av fjorårssesongen på grunn av en kneskade og har kommet uhyre sterkt tilbake i høst.  Da er det utrolig trist at hun sannsynligvis blir ute en lengre periode nok en gang.