Snipp, snapp, ute – for denne gang – Norsk Topphåndball

Snipp, snapp, ute – for denne gang

Franske Chambray Touraine hadde enda mer å komme med enn laget viste i den første kampen og sikret seg plass i Europaligaens gruppespill med klar margin i Molde Arena.

Molde Elite – Chambray Touraine Handball 25-35

– Våre jenter var «tomme» i dag, og klarte ikke å følge et godt Chambray-lag – våre franske gjester var utvilsomt best og dyktige i denne kampen, slo trener Tor Odvar fast etter kampen.

Dermed blir det ikke mer spill i Europa for håndballjentan i denne sesongen. Det kommenterte TorO slik: – Vi skulle gjerne ha vært med inn i gruppespillet og fått prøve oss mot lagene der, men det hadde også betydd atten kamper i løpet av januar og februar – eliteseriekampene inkludert. Det spørs om troppen vår hadde tålt den belastningen allerede nå. Vi har fått bevist denne høsten at vi er på vei mot det nivået og forhåpentlig klare for den utfordringen i neste sesong.

Tøff kamp for håndballjentan, konstaterte trener Tor Odvar under og etter kampen. Foto: Jon Forberg

NM-finale og medaljekamp
Laget hans har jo ellers spilt seg fram til NM-finale og står fortsatt i medaljekampen i eliteserien – som var de uttalte sesongmålene.

Hjemmelaget tok optimistisk føringa i starten av lørdagens kamp, ledet 2-0 tidlig og holdt følge nesten helt inn til pause. Selv om de franske jentene stort sett var foran på måltavla, var vi tett på med stillinga 11-12 med fem minutter igjen av første omgang. Det til tross for at feilprosenten hadde vært litt for høy underveis, og selv om Chambrays norske målvakt Rikke Granlund (VM-reserve) stadig ble vanskeligere å «lure». Hun ble også kåret til lagets beste spiller av vår jury etter kampen.

Elke hadde nok en gang mest trykk i spillet av våre «jenta», ble toppscorer og kåret til lagets beste nok en gang. Foto: Jon Forberg

Seks franske på rad
Det sto 12-15 halvveis i kampen og vi scoret det første målet i andre omgang, men så kom det seks franske scoringer på rad i løpet av sju minutter – og det var ikke lenger noe som tydet på at vårt lag kunne vinne denne kampen, og enda mindre mulighet for å hente inn de tre målene vi lå bak etter den første kampen. Chambrays jevne og robuste lag spilte på hele sitt register og vant til slutt med ti mål.

Av våre spillere utmerket Elke seg nok en gang med besluttsomhet og kraft, som i eliteseriekampen mot Larvik onsdag. Hun ble både toppscorer og kåret til lagets beste spiller. Et forventningsfullt og entusiastisk publikum hadde faktisk også kunne forsvart å dele den betegnelsen – så herved «overrakt» på denne måten!

Chambray-målvakt Rikke Granlund er norsk VM-reserve og hadde en redningsprosent på 38 i Molde Arena. Foto: Jon Forberg

Måtte legge nytt håndballgulv
Et nytt «håndballgulv» måtte legges over det vanlige banedekket i Molde Arena foran denne kampen. Kravet fra det europeiske håndballforbundet (EHF) fra denne runden av og i det følgende gruppespillet er at banen kun skal ha «håndballstreker».

Det innebar at Molde Elite/Molde kommune måtte leie håndballgulv fra NHF til denne kampen. Dette ble fraktet (på paller i trailer) til Molde i uka og montert i hallen på klubbdugnad seint torsdag kveld.

Dugnadsgjengen klar for å legge ut det påkrevde håndballgulvet torsdag kveld. Foto: Molde Elite

Molde Elite – Chambray Touraine Handball 25-35 (12-15). Molde Arena – 650 tilskuere.
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Sofie Rakvåg Roald, Mona Obaidli 5(4), Julie Lygren 3, Thale R. Deila 4, Sherin Obaidli 1, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten 7, Anastasija Marcenic 2.
Toppscorere Chambray: Ida Lagerbon 5, Jovana Stoiljkovic 5, Alexandra Lacrabère 5.
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Chambray 4 x 2 min.
Dommere: Georgi Doychinov/Yulian Goretsov, Bulgaria.