Foto: Stian Bye Høgsveen

Slo kraftig tilbake da Fana spiste opp ledelsen: – Vi viste moral og karakter

Tekst: Storhamar Håndball Elite
Foto: Audun Kaul Jenseen

16. oktober 2021

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er stolt over hvordan spillerne reiste seg etter å ha kortsluttet i starten av andreomgang.

Storhamar klinte til fra start i Fana Arena og var tidlig oppe i 5-1-ledelse – etter 20 minutter ledet Storhamar 12-6.

Sofie Ege Grønlund leverte et prakteksemplar av en førsteomgang mot gamleklubben med en redningsprosent på 60.

– Det ble en tøff bortekamp akkurat som vi regnet med. Jeg synes vi kom godt i gang, og Sofie leverte en fantastisk førsteomgang. Godt vi hadde en så god målvakt i dag, for vi slapp til Fana altfor lett, sier Kenneth Gabrielsen.

Fornøyd er han ikke med starten av andreomgang. Storhamar ledet med fem mål ved pause. Åtte minutter ut i andreomgang ledet Fana nemlig 19-17.

Men Storhamar klarte å slå tilbake og ledet 23-20 midtveis i andreomgang før de rodde seieren i land.

– De ti første minuttene av andreomgang er uforklarlige. Før kampen ble vi enig om viktige ting vi skulle ha fokus på. Akkurat der fulgte de ikke game-planen helt. Men resultatmessig var dette en sterk bortekamp. Det er en styrke at vi klarer å snu det etter å ha kommet helt ut av det på bortebane. Det kunne fort ha endt med tap. Men vi viste en syk moral da vi klarte å snu det da vi slet som mest – og kommer tilbake i kampen og vinner med syv, sier Gabrielsen.

Søndag setter han seg ned og studerer videoen fra matchen for å finne ut hva som skjedde i minuttene etter pause.

– Vi må snakke om den perioden. Den blir vi straffet for ved en senere anledning. Alle spillerne som tar på seg Storhamar-drakta ønsker å være gode. Det ligger noen mentale greier inni her. Vi må klare å stoppe det når vi kommer helt ut av det. Vi må inn i flyten igjen og få satt opp spillet. Det som er med dette laget er at når vi ikke treffer forover, treffer vi ikke bakover, og når vi ikke treffer forover, treffer vi ikke bakover. Vi må jobbe med den biten. Men vi har ikke mye å klage på. Vi hadde en knekk mot Larvik, og da slo vi tilbake. Og i kveld viste vi karakter igjen, sier Gabrielsen.

Maja Jakobsen ble kåret til Storhamars beste spiller, mens Anniken Obaidli ble toppscorer med 11 fulltreffere.

Storhamar troner alene på tabelltopp. Onsdag kommer Molde til toppoppgjør i Boligpartner Arena.

Kampfakta:

Fana – Storhamar 26-33 (11-16)

Scoringer  Storhamar: Anniken Obaidli 11, Maja Jakobsen 7, Guro Nestaker 6, Emilie Hovden 4, Susanne Amundsen 2, Ane Cecilie Høgseth 1, Marie Johansson 1, Betina Riegelhuth 1.

Utvisninger: Fana 3×2 min, Storhamar 3×2 min

SOLID: Maja Jakobsen ble kåret til Storhamars beste.