Sliteseier til Nøtterøy – Norsk Topphåndball

Sliteseier til Nøtterøy

OSI – Nøtterøy 30-32 (15-16)

«Vi har mange spillere som tidligere har spilt på høyt nivå. Men de trener kanskje ikke så my som de andre lenger» sa OSI sin trener Espen Wangen litt lattermildt til HåndballTV sin reporter før kampstart.

Og litt forsinket startet kampen mellom et hjemmelag med «overtrekks vester» og et bortelag spillende i hvite drakter. Og bortelagets håndballTV-team «bak spakene» under sending av kampen.

Det ble en kamp der det første målet ikke kom før etter tre minutters spill da Nøtterøy gikk opp til 0-1. Hjemmelaget utlignet og lagene fulgte hverandre tett selv om hjemmelaget en periode ledet 5-3.Da gjestene utlignet til 5-5 etter drøye ti minutters spill hadde de flere mål på straffe enn de hadde på rene spillemål.  En utvisning til OSI gav Nøtterøy sjansen til å gå opp i ledelsen med 5-6. Men det varte ikke lenge før OSI igjen var i føringen, mye takket vere en meget god Karl-Henrik Stenkjær i OSI målet.

En nydelig kontring av Matias Landsrød Haug førte Nøtterøy opp i en tre måls ledelse til 7-10 samtidig som de hadde en mann på to-minuttersbenken. OSI reduserte en gang før de tok time-out på stillingen 8-11 til Nøtterøy etter drøye 18 minutters spill. Time-outen endte i skuddbom for OSI og påfølgende scoring for Nøtterøy. Etter tre raske mål fra OSI var avstanden redusert til kun ett mål, 11-12 og åtte minutter til pause. OSI slet med strekspillet til Nøtterøy og det kom stadig innspill til Jørgen Vasvik, innspill som han som oftest omsatte til mål. Da lagene gikk til pause var det med 15-16 ledelse til gjestene.

I andre omgang kom hjemmelaget på banen iført sorte drakter, og startet med å utligne til 16-16. Det gikk fort etter pause, for etter åtte minutter spill var 15-16 blitt til 22-21, inkludert en to-minutter til Nøtterøy. Da utvisningsperioden var over stod det 23-22 på resultattavlen. Men det var før (til da) fem-måls scorer Jørgen Vasvik utlignet til 23-23. Nøtterøy skrudde nå opp tempoet ett par hakk, men OSI fulgte godt med og halvveis i omgangen var stillingen 26-26. Samtidig kokte det litt i OSI sitt forsvar og et par strake armer resulterte i en utvisning hos hjemmelaget. Et godt jobbene OSI forsvar stoppet Nøtterøy, men Nøtterøy beholdt ballen. Til store protester fra OSI benken. En «protestaksjon» som av dommerne ble omsatt til et gult kort til OSI lagledelsen. Og scoring til gjestene.

Med sin tiende scoring økte Tollef Oskar Lindqvist ledelsen til Nøtterøy til 26-28. Men det var før OSI reduserte til 27-28 med (nok) en mann utvist. Og drøye ti minutter igjen av kampen. Nå kom utvisningene på løpende bånd for OSI, den ene avløste den andre. Slikt straffer seg på dette nivået og Nøtterøy gikk opp til 27-30. Da kom time-out kortet fra OSI-benken. Fem minutter før slutt økte Nøtterøy til 27-31 før OSI reduserte like etterpå. Hjemmelaget var nå tre mål bak med fire minutter igjen å spille.

Kampen syntes å vere avgjort da Nøtterøy økte til 28-32 to minutter før full tid. Men så reduserte OSI til 29-32 og så 30-32 med 40 sekunder igjen å spille. OSI gikk ut med to frimerker på Nøtterøy sine bakspillere, men til ingen nytte sånt rent resultatmessig. For det ble til slutt Nøtterøy seier med 32-30.