Sliteseier til Elverum over Halden – Norsk Topphåndball

Sliteseier til Elverum over Halden

Vi har sett det før, Elverum kommer bakpå i starten, og kampen mot Halden i kveld var i så måte intet unntak.

Det ble en kamp med høyt tempo, intensitet og trøkk i begge ender av banen. Og etter nærmere halvspilt omgang ledet Halden med tre, Elverum hadde brent en straffe og bortelaget tok kampens første time-out på da de lå under 11-8. Halden jobbet godt i forsvar og presset Elverum (nesten) til passivt, men gjestene lot seg ikke stoppe av en hånd i været og fikk redusert til 12-11. Halden fortsatte kjøret mot Elverum sitt mål og økte til 14-11 før Elverum igjen reduserte og Halden tok time-out.

Det kokte litt på banen en periode og Elverum fikk en to-minutter drøye åtte minutter før pause. Før Halden gikk opp til 15-12 og 16-12. I en periode fungerte det meste for Halden og lite for Elverum, og Halden gikk opp til 18-13 tre minutter før pause. Elverum fikk en ny utvisning kort tid før pause, og lagene gikk i garderoben med stillingen 19-15 og en to-minutter til Halden.

Elverum startet i overtall og det var «rett i mål», samtidig som de la om til 5-1 i forsvar og presset Halden til passivt. Men hjemmelaget var flinke til å bevege seg uten ball i Elverums offensive forsvar og etter fem minutter var ledelsen fremdeles på fire mål (22-18).

En ny utvisning til Halden og bra overtallsspill hos Elverum og redusering til 23-21. Tekniske feil på begge sider, men fremdeles med Halden to mål foran. Ved halvspilt omgang var Halden igjen tre mål foran (28-25). Ytterligere tre minutter etter var stillingen 29-28. Så kom Elverum på en kontring, ble hindret, fikk straffe, Halden sin trener fikk se det gule kortet, Elverum utlignet og hjemmelaget måtte spille to minutter i undertall. En finurlig scoring fra Elverum og de tok ledelsen for første gang siden starten av kampen.

Det ble noen hektiske sluttminutter av kampen, og med 30-30 og drøye seks minutter igjen ble det litt slurv fra begge lag. Elverum valgte da å legge time-out kortet. 2 ½ minutt før full tid gikk Elverum på nytt i ledelsen (31-32) og en praktredning fra Emil Imsgard hindret utlikning for Halden – i første omgang. For Halden fikk et nytt forsøk og det ble 32-32. Halden tok time-out 40 sekunder før full tid, sløste bort sjansne og Elverum trakk det lengste strået da de satte inn 32-33 kun få sekunder før sluttsignalet gikk.

Og med nok en seier er Elverum fremdeles ubeseiret i årest REMA 1000-liga. Men kampen i dag kunne like fort endt med tap.