Sliteseier på Hamar – Norsk Topphåndball

Sliteseier på Hamar

På Hamar skulle Norges to desidert beste lag de siste sesongene møtes til toppoppgjør. Vipers-jentene hadde tatt turen til det indre Østland for å møte Storhamar i en kamp som i praksis kunne sikre seriemesterskapet for gjestene fra Kristiansand.

Men hjemmelaget sjokkåpnet. Eli Marie Raasok stoppet Vipers’ første, andre, og tredje forsøk. Med scoringer fra Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth i motsatt ende sto det 2-0 til vertene tidlig. Men da Katrine Lunde reddet de to neste forsøkene fra de blå/gule skulle man tro at Vipers reduserte forspranget.

Sånn ble det dog ikke. Emilie Hovden kontret inn 3-0 før Vipers endelig fikk nettkjenning. Nora Mørk gikk i været på nesten 10 meter, hang lenge i lufta, før hun vred ballen tilbake i nettet. Nå var Vipers i gang, men forspranget Storhamar hadde tilrevet seg skulle vise seg vanskelig å ta igjen.

Spesielt da Vipers pådro seg tre utvisninger de neste 3-4 minuttene. Zsuzsanna Tomori var den første som måtte sette seg, deretter var det Marta Tomac sin tur, før Nora Mørk ble den siste som fikk se to fingre i været.

Heldigvis spiller Katrine Lunde for Vipers. I denne perioden gjorde Lunde en rekke gode redninger som gjorde at forspranget aldri ble større enn tre mål. På stillingen 8-5, med 13.13 på klokka tok Ole Gustav Gjekstad kampens første timeout.

Etter den timeouten skulle det meste handle om Vipers i noen minutter. Nora Mørk klistret et 7-meterkast i krysset, deretter fintet Jana Knedlikova Anniken Obaidli ut av hallen, før Ana Debelic, som gjorde en flott omgang, ordnet balanse i regnskapet.

Og herfra og ut skulle lagene følge hverandre tett. Nevnte Raasok i Storhamars mål, og Katrine Lunde i Vipers-målet byttet på å redde. De stoppet på henholdsvis 7 og 6 redninger i den første omgangen.

Ana Debelic, som var kampens toppscorer ved halvtid med sine seks scoringer, satt inn Vipers’ siste mål før pause. Et innspill fra Nora Mørk ble omsatt i nettsus. Da sto det 13-13 i Boligpartner Arena på Hamar.

Hjemmelaget fikk en siste mulighet til å gå til pause med ledelse, men Andrea Austmo Pedersen kom inn og stoppet Betina Riegelhuths forsøk. Det gav stillingen 13-13 til pause etter en jevnspilt og spennende kamp.

Det var en veldig stille og rolig pauseprat. Jeg tror vi alle var enige om at vi ikke gjorde en spesielt god omgang. Det er mye å rette på begge veier, og vi har mye å gå på. Det føles litt ut som om vi spilte med håndbrekket på.

Ole Gustav Gjekstad til TV2

Etter pausepraten kunne man tro at man så en reprise av den første omgangen. Raasok begynte med å redde to forsøk, men denne gangen ble det ikke noe forsprang å snakke om.

Ane Marie Høgseth, Storhamars linjespiller, satt inn deres tre første scoringer i den andre omgangen på nærmest identisk måte. Nora Mørk ville ikke være så mye dårligere, så Vipers’ nummer 9 satt inn to scoringer selv i den samme perioden.

Ei annen som noterte seg for scoring nå var Bella Gulldén. Svensken, som hadde tilbrakt mesteparten av de første 30. minuttene på benken, var den som gav Vipers ledelsen for første gang i kampen. Fra bak i banen smalt Gulldén ballen i lengste kryss. En vakker scoring.

Nå var det nok noen som trodde at Vipers skulle si takk for følge til Storhamar, og med det avgjøre kampen. Sånn gikk det ikke. Ragnhild Valle Dahl pådro seg en utvisning. To kjappe scoringer fra Storhamar snudde kampen fra 16-17 til 18-17.

Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å ta en timeout nå. Med 9.45 spilt i den første omgangen var Gjekstad misfornøyd med det jentene hans viste, og han krevde bedring i alle spillets faser. Nettopp det begynte på verst tenkelige måte.

Jeg er veldig fornøyd med seier. Det vi gjør i angrep er slow motion. Vi jobber og sliter og vinner heldigvis til slutt, uten at vi gjør en stor håndballkamp. Jeg tror ikke Storhamar heller føler at de gjør det. Det er seier på en middels dag, og det er vi veldig fornøyd med.

Det er en gjeng som er glad i å vinne. Vi ser det i det siste kvarteret, men det koster mange krefter. Nå skal jentene få fire dager fri før det smeller igjen.

Vipers fikk et straffekast som Nora Mørk fikk ansvaret for. Frem til nå hadde Mørk vært sikker som banken fra straffemerket, men nå var Eli Marie Raasok med på notene. Storhamars gode målvakt stoppet på 12 redninger til slutt.

Igjen brukte gjestene fra Kristiansand litt tid på å hente inn igjen forspranget. Helt frem til 22-22 var det Storhamar som førte, men i de siste ti minuttene skrudde Vipers til skruen, og da hang ikke vertene med på notene.

Dersom vi hadde spilt en bra kamp i dag tror jeg vi hadde hatt mer kontroll. Vi er litt avskrudde, mens Storhamar er veldig påskrudd. Så på en dag som denne er jeg veldig, veldig glad for at vi skal dra det i land.

Det er tydelig at vi forventer å vinne, og at vi går for å vinne. Der Storhamar kanskje blir litt defensive er vi veldig offensive i spillet vårt. Og nå skal det veldig mye til for at vi ikke vinner serien. Vi er altfor gode til å tape alle de resterende kampene. Vi rotet bort ett poeng mot Fana, og det skal bli med det ene poengtapet denne sesongen.

Nora Mørk til TV2

Plutselig ledet Vipers med tre mål med kun få minutter igjen, og nå kunne man endelig slappe av. Poengene var sikret, og Storhamar var slått nok en gang. Til slutt vant Vipers med sifrene 26-28 etter en tøff og jevnspilt håndballkamp.

Din neste mulighet til å se Vipers i aksjon er om én uke. Da kommer Larvik på besøk i Aquarama. Billetter til både den kampen og den påfølgende hjemmekampen mot Follo kan du sikre deg på www.vipers.woow.no eller i Vipers-appen