Slitekamp og borteseier i Rykkinhallen – Norsk Topphåndball

Slitekamp og borteseier i Rykkinhallen

Fold – Sandnes 29-32 (15-16)

Utvisning og straffekast før de var spilt 1 ½ minutt av kampen. Det var hjemmelaget som fikk to-minutteren og bortelaget som fikk straffen. Etter dette gikk det slag i slag, eller mål i mål som vi pleier å si, og det stod 4-4 etter ni minutters spill. Som vi og har sagt før så går det fort i håndballen og på tre minutter snudde Fold 4-4 til 8-6. Et par raske angrep og en feil pasning hos Fold senere og Sandnes kunne utligne til 8-8. Etter halvspilt omgang og 10-9 ledelse til hjemmelaget la Sandes-benken time-out kortet. Det var på tide med samling og planlegging – og scoring nr 10 for bortelaget. Og så var det Sandnes som tok føringen da de med to kjappe scoringer snudde til 10-12. Etter at en kontring fra Sandnes der spillerne «løp i kø for å score» endte i 10-13 la Fold time-out kortet. Hjemmelaget fikk sjansen til å redusere på straffekast knappe 18 minutter uti omgangen, men den gikk i stolpen og ut over sidelinjen.

Fold snakket på seg en to-minutter og fikk (nesten) i samme slengen et «gratis-mål» da Sandnes målet stod tomt. Noen rotete minutter fra begge lag resulterte i Follo utligning til 13-13 før de la på til 14-13. Og kamp-uret viste 24 minutter. Igjen svingte det fort i Rykkinhallen og med drøye to minutter igjen ledet Sandnes 14-16. Lagen tok pause med 15-16 redusering til Fold og en ny to-minutter til Sandnes.

Med en spiller utvisningsbenken starte Sandnes andre omgang med å øke til 15-17. 5-1 forsvaret til Fold gav åpninger for Sandnes-spillerne og gjestene økte til 18-20 etter knappe fire minutters spill. Begge lag hadde muligheten til å score på kontringer, men dårlig tid og dårlig presisjon førte «bare» til angrepsfeil og ikke mål. I etablert angrep gikk det bedre med scoringene og Fold kunne utligne til 20-20 etter ni minutters spill. Omtrent ved halvspilt omgang gikk Sandnes opp til ny to-måls ledelse, i forsvar la de om til en skjev 4-2 formasjon og Fold la time-out kortet. Det ble et effektiv resultat av time-out da hjemmelaget med to raske mål utlignet til 24-24.

Ingen av lagene greide helt å få overtaket i kampen og med fire minutter igjen reduserte Fold til 29-30. Men kampen var fremdeles helt åpen. Med 3 ½ minutt igjen å spille ledet Sandnes 29-31 de fikk en utvisning og Fold møtte mann mot mann – på Sandnes sin banehalvdel. Med et knapt minutt igjen av kampen tok gjestene sin siste time-out for dagen. Fold rakk å gå i angrep og å score, men det ble dømt overtramp. Sandnes var raske framover og med en siste scoring fastsatte de sluttresultatet til 29-32.