Slitekamp mot Nærbø – vant med tre mål – Norsk Topphåndball

Slitekamp mot Nærbø – vant med tre mål

Trener Kristian Kjelling hevet da også stemmen til et uvanlig nivå til han å være i garderoben etter kampslutt. Han mente kampen var noe av det verste laget hadde gjennomført siden i august når det gjaldt å ta til seg, og benytte seg av informasjonen de både hadde tilgjengelig, og som de fikk påfyll av under veis.
– Vi repeterte feil på feil, vi fulgte ikke avtaler og tilstedeværelsen var fraværende med noen hederlige unntak, sa Kjelling etter tremålsseieren.
Og fortsatte:
-Jeg opplevde at flere ikke var fokuserte der og da. Men innsatsen var det ikke noe å si på, for der vi først og fremst sleit, var i alle undertallsperiodene. Tre mål eller syv mål spiller ingen rolle i returkampen. Vi har vist at vi takler press og tøffe bortebaner tidligere, mener Kjelling.

Tremålsseieren kunne vært atskillig større.
For da DHK fikk tatt pausepraten etter en heller slett omgang både av målvaktduoen og av forsvaret, kom laget helt tydelig ut for å gjøre et forsøk på å rette opp mye av det som ikke stemte de første 30 minuttene. Og de lyktes med mye.
17-16 ble raskt til 21-16. Men så ønsket tydeligvis dommerne fra Kosovo at det fortsatt skulle være jevn kamp, og sendte ut den ene DHK-spilleren etter den andre. Totalt endte drammenserne opp med syv utvisninger, hvorav Espen Gommerud Våg måtte se de siste fem minuttene fra tribunen etter 3 x 2 minutter. Og Hermann Gabriel Vildalen tuslet av banen rett før slutt slik at Nærbø kom enkelt til 30-27 målet i overtall.
Nærbø på sin side hadde tre utvisninger:
– Vi er det laget med nest færrest utvisninger i eliteserien, så det var litt uvant å spille så mye i undertall. Og det gjorde selvfølgelig også jobben vanskeligere for våre målvakter, mener Kjelling.
Andrè Bergsholm Kristensen startet kampen, men ble byttet ut etter 16 minutter. På den offisielle statistikken sto han da med null redninger. Sander Drange Heieren hadde en god periode med noen viktige redninger halvveis ut i de siste 30 minuttene, men offisielt ble det kun fem redninger på ham.
– De har begge reddet oss i tidligere kamper, men denne gangen hadde vi ikke målvaktspill slik vi er blitt litt bortskjemt med, mener DHK-treneren.

Gøran Sørheim tok ansvar, og hadde noen viktige scoringer helt på tampen av kampen. Foto Roy Johnsen.

Seieren var aldri fare selv om Nærbø fikk lov til å lede både 15-14 og 16-15 rett før pause. DHK ledet flere ganger med fem mål, og så sent som fire minutter før slutt ordnet Gøran Sørheim 28-23 med to scoringer på rappen. Og Viktor Petersen Norbergs niende mål i kampen ga DHK-ledelsen 30-25 med under to minutter igjen å spille.

Viktor Petersen Norberg ble lagets toppscorer med ni mål på elleve forsøk. Foto Roy Johnsen.

– Ni mål er bra uansett hva slags nivå du scorer dem på. Men gøy at det var i en semifinale i europacupen, sier han.
Viktor mener laget sov litt, og gjorde alt for enkle feil i forsvar før pause.
-Vi fikk ikke med oss alle avtalene, og vi gjorde det enklere for dem og vanskeligere for våre målvakter. Men fremover var det bra hele veien, det forteller jo de 30 målene vi scoret. Men vi skal ikke lene oss tilbake, og tro at tre mål ledelse holder sånn uten videre. De var gode i dag, men vi er ei gruppe som vil til denne europacupfinalen, og vi bare gleder oss til å spille i stinn brakk på Jæren om ei uke, sier Viktor.

Kampfakta, 1. semifinale EHF European Cup:
Drammen HK – Nærbø 30-27 (17-16)

Drammenshallen – 1204 tilskuere.
Dommere: Eshref Beqiri og Ilir Krasniqi, Kosovo.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren – August Baskår Pedersen 3, Sindre Aho 1, Herman Gabriel Vildalen 6, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 9, Markus Foslund Niva, Gøran Sørheim 5, Espen Gommerud Våg 3, Oskar Olafsson 1, Ola Hoftun Lillelien , David Kalvø Valderhaug, Theodor Sjøgren.
Toppscorer Nærbø: Rassin Haugseng og John Thue, begge 6.
Returkampen spilles på Nærbø søndag 1. mai kl. 18.00.

Resultat andre semifinale: Baia Mare, Romania – Alingsås, Sverige 34-28 (19-12).

Onsdag venter den andre kvartfinalen i sluttspillet mot Halden.

Her er vårens viktige datoer:
Sluttspillet:
Kvartfinaler, best av tre kamper:
20. april DHK -Halden 40-24, 27. april Halden – DHK. Ev 3. kamp 4. mai DHK-Halden.
Semifinalene spilles best av fem kamper: 8. mai, 11. mai, 18. mai, 25. mai, 1. juni.
Finaler, best av fem kamper: 4. juni, 7. juni, 10. juni, 13.juni, 16.juni.