Stine Skogrand. Foto: Hamistolen

Skogrand opplevde en berg- og dalbane

Av: Svein André Svendsen/NTH
4. juni 2020

Denne uka er landslagsspillerne endelig samlet i Kristiansand. Stine Skogrand er en av de som kom torsdag, i pulje to.

Lagkapteinen i Herning-Ikast har vært i en ny situasjon etter at hun fikk barn. Tiden etter at hun kom tilbake i spill etter fødselen beskriver hun som en berg- og dalbane.

– Den fysiske formen kom først, deretter var det bare å få spilt mest mulig håndball. Det har gått opp og ned. En ting er å være tilbake på banen, en annen ting er å være tilbake på det nivået man trives å være på. Det tar tid. Den siste måneden før alt stoppet begynte jeg å komme tilbake til der jeg var da jeg slapp. Jeg er ikke fornøyd med å bare komme dit, for jeg vil alltid bli bedre, sier hun.

– Det har handlet mye om det fysiske på banen, for en ting er å holde ut en kamp, men også stå imot i fysiske dueller, og når en skulder som ikke hadde skutt på et halvt år plutselig skal fyre av skudd på skudd. Det er en tilvenning, sier 27-åringen.

Hun har nylig hatt to eksamener i markedsføringsledelse, før det er sommerferie. Hun studerer 50 %, så det det gjenstår ett til to år før hun kan ta bachelor.

– Det er deilig å ha noe å gjøre ved siden av, men det har vært litt annerledes etter at det ble baby i hus, som styrer hverdagen for det meste. Til høsten blir det mer normale takter når han er tilbake i barnehagen. Da får jeg mer tid til å studere og spille håndball.

– Vi har funnet en barnehage vi tror han kommer til å trives godt i. Vi trives veldig godt, sier bergenseren.

I Danmark får hun god hjelp av besteforeldre, som bytter på å hjelpe når det er tett med kamper.

– Treningstidene våre passer også godt sammen. Eivind trener på formiddagen og jeg har ettermiddagstrening, forteller hun.

For rundt seks uker siden tok coronapausen dem til Bergen.

– Til å begynne med gikk vi litt i fjellet, der det ikke var så mye folk. Nå åpner det mer og mer opp, og det er veldig deilig. Vi tar likevel forholdsregler og er fornuftige i det hele, sier Skogrand, som etter to sesonger i klubben trivdes så godt at hun skrev kontrakt for tre nye sesonger.

Som lagkaptein er hun med i spillerutvalget, som er bindeleddet mellom styret og spillerne. Klubben har slitt med økonomien i corona-perioden og valgte blant annet å gi slipp på Jeanett Egebakken Kristiansen.

– Klubben vil naturlig nok spare der den kan, men det er en drittsituasjon, for å være helt ærlig. Sånn er det for alle, sier hun.

I helgen kan legge vekk andre tanker og fokusere på Håndballjentenes første samling etter corona-utbruddet. Det er et halvt år siden forrige gang spillerne var samlet. Til nå har hun holdt skuddarmen i gang da de åpnet på Olympiatoppen i Bergen.

Etter ferien bærer det tilbake til hverdagen i Danmark, forhåpentligvis.

– Foreløpig er planen å samles i klubb igjen 1. august, med kamper i september. Det blir spennende å se om det blir med eller uten publikum, sier den venstrehendte skytteren.

I Kristiansand denne helgen blir det i hvert fall uten publikum, på trening med en meters avstand og ingen dueller. Men med et hyggelig gjensyn med de andre landslagsjentene.